Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi ei voi panna rajojaan kiinni

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Etelä-Suomen Sanomat muistuttaa, että Suomen täytyy kantaa vastuunsa Välimeren pakolaiskriisissä.

"Pakolaisvyöry asettaa Suomen uuteen tilanteeseen, jossa Suomi ei voi laistaa vastuutaan. Kansainväliset sopimukset velvoittavat Suomea ottamaan vastaan turvapaikanhakijoita. Sisäministeri Petteri Orpo (kok) on todennut osuvasti, ettei ole sellaista maailmaa, jossa me laitamme rajat kiinni."

"Uusi tilanne koettelee hallituspuolueiden välejä. Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) toivoo, että hallitus pystyy käsittelemään asiaa myös humaanista näkökulmasta. Keskustan johto puolestaan pyysi kuluneella viikolla poikkeuksellisen tunteikkaasti myötätuntoa Syyrian sotapakolaisten hädälle. Soini sen sijaan pitää kiinni hallitusohjelman kirjauksista, vaikka pakolaiskriisi on pahentunut oleellisesti siitä, kun hallitusohjelma kirjoitettiin."

Itä-Savo kirjoittaa, että pakolaisongelma on Euroopan yhteinen.

"Eurooppa on pahimman siirtolais- ja pakolaisongelman edessä sitten toisen maailmansodan. Heinäkuun loppuun mennessä Eurooppaan oli jo pyrkinyt 340 000 ihmistä."

"Ongelman perimmäiset syyt ovat kaikkien tiedossa. Lähi-idästä ja pohjoisesta Afrikasta virtaa kohti Eurooppaa väkeä, joka joko pakenee sotia ja epävakaita oloja tai sitten etsii vanhalta mantereelta parempia elämisen olosuhteita."

"Tähän kansainvaellukseen ei voi vaikuttaa millään muulla kestävällä keinolla kuin pakolaisten ja siirtolaisten kotimaiden olojen vakauttamisella ja kohentamisella. Se on kuitenkin tavoite, jonka toteuttamiseen ei lyhyellä tähtäimellä ole olemassa keinoja. Siksi Suomen on osana Euroopan unionia tehtävä oma osansa ongelman hoitamisessa."

Pohjalainen vertaa maahanmuuttokeskustelua Ruotsissa ja Suomessa.

"Ruotsin media ja vakiintuneet poliittiset puolueet pyrkivät pitkään hallitsemaan muukalaisvastaista mielialaa sysäämällä Ruotsidemokraatit kokonaan syrjään poliittisesta keskustelusta. Ruotsalainen patoamisstrategia on osoittautumassa paitsi kansanvaltaisesti epäilyttäväksi myös lopputulosta ajatellen epäonnistuneeksi."

"Näyttää siltä, että suomalainen käytäntö sitouttaa eri äänet perinteiseen poliittiseen vaikuttamiseen toimii paremmin kuin syrjään sysääminen. Pulina käy kiistämättä välillä epämiellyttävänä, mutta toisaalta monipuolinen julkinen keskustelu tekee selvää pahimmista rimanalituksista ja ohjaa näkökulmia järkevämmille urille."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat