Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskiluokkaisen turismin idylli murenee

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomat huomauttaa, etteivät suomalaisten etelänmatkoillaan suosimat kohteet ole enää entisellään.

"Välimeren siirtolaiskriisin myötä satoja turvapaikanhakijoita rantautuu päivittäin Kreikan saarille, kuten Turkin kyljessä sijaitsevalle Kosille. Hotelli- ja loma-asuntorakentamiseen viime vuodet voimakkaasti panostanutta Turkkia uhkaavat sekä Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n että Isisin iskut."

"Vaara ei väijy ainoastaan Välimerellä. On oikeastaan vain ajan kysymys, milloin yksittäiset Isis-taistelijat soluttautuvat Euroopan ydinalueille ja ottavat tähtäimeensä suurkaupunkien kohteet."

"Kaukomatkailu ei ole myöskään välttämättä turvallinen vaihtoehto. Esimerkiksi Thaimaan hallinnolla on vastassaan omat kapinallisensa, kuten Bangkokin pommi-isku muistuttaa."

"Vaikka idylli murenee nyt vähän joka suunnalla, ei matkailu ole katoamassa. – – Se on erottamaton osa maailmanlaajuisen keskiluokan elämänmuotoa."

"Viimeaikaiset konfliktit suuntaavat väistämättä matkailijavirtoja uusiin suuntiin. Terroriuhan alaisissa maissa turvajärjestelyt joudutaan virittämään äärimmilleen. Siitä seuraa valitettavasti, että turistit eristetään entistä tarkemmin omiin vartioituihin ja aidattuihin reservaatteihinsa."

Kaleva pohtii, onko kenelläkään keinoja pysäyttää Yhdysvalloissa republikaanien suosituimmaksi presidenttiehdokkaaksi nousseen Donald Trumpin lentoa.

"Republikaanipuolueessa ehdokkuuden tavoittelijoita on vielä nyt enemmän kuin lääkäri voi määrätä. Puolueen ongelma on se, että niskan päällä olevaa kilpailijaa on vaikea ottaa vakavasti."

"Kysymys kuuluu, kuinka kauan Trumpin tähdenlento kestää vai kyllästyvätkö amerikkalaiset jossakin vaiheessa hänen siivottomaan kielenkäyttöönsä."

"Trumpin suosio on vain noussut, mitä pahemmin hän on töräytellyt. Hän muistuttaa tyyliltään Italian entistä kestopääministeriä Silvio Berlusconia."

"Demokraattien Hillary Clinton kutsuu Trumpin huulenheittoa 'viihteeksi'. Hillaryn hymy voi kuitenkin hyytyä, sillä tuoreessa CNN:n gallupissa Trump hengitti jo Clintonin niskaan, jos he olisivat vaalin loppukilpailijat."

"Republikaanien vakavimmin otettava ehdokas, ex-kuvernööri Jeb Bush on ollut vaisu. Puolueen muukin ehdokaskaarti on ymmällään Trumpin amerikkalaissoinismien ilotulituksessa."

"Republikaanipuolueen ehdokaskisalle tyypillisesti useimmat kilpailijat kosiskelevat vanhoillisinta ja oikeistolaisinta laitaa. Clintonin ehdokkuus saati voitto ensi vuoden marrasvaaleissa on kuitenkin monen mutkan takana."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat