Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansanedustaja Olli Immosen aiheuttama kohu ei ole tällä ohi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kansanedustaja Olli Immonen kertoi perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa keskiviikkona, että hän pyytää eroa eduskuntaryhmän jäsenyydestä lokakuun puoliväliin asti.

Immonen kertoi tulleensa johtopäätökseen aivan oma-aloitteisesti. Ehkä hän silti on saanut konsultaatiota asiassa.

Immosen monikulttuurisuutta vastustava kirjoitus on aiheuttanut perussuomalaisille kiusallista julkisuutta. Puolueessa ilmeisesti ajatellaan, että väliaikaisen eron kuluessa asia ehtii jo unohtua.

Ero tulee voimaan sopivasti ennen eduskunnan syyskauden alkua. Näin puolueen muut kansanedustajat voivat kieltäytyä kommentoimasta asiaa sanomalla, että Immonen ei ole ryhmän jäsen.

Immonen puolusti alkuperäistä kirjoitusta myös sillä perusteella, että teksti julkaistiin hänen yksityisellä Facebook-tilillään. Kansanedustajan täytyy ymmärtää, että hänen toimintansa on julkisuudessa tavallista kansalaista tarkemman seurannan alla. Äänestäjä ei voi tietää, miten erottaa yksityishenkilö Immosen mielipiteet kansanedustaja Immosen mielipiteistä.

Kohun jälkihoito oli miltei kuin esimerkki poliittisen kriisiviestinnän oppaasta. Mutta vain melkein. Kriisiviestinnän ohje kuuluu: jos olet mokannut ja jäät kiinni, tunnusta heti, pyydä anteeksi ja lupaa parantaa tapasi. Mutta älä selitä.

Immonen ei alkuun tunnustanut mitään. Hän päinvastoin julkaisi uuden kirjoituksen, jossa arveli puolueen enemmistön olevan samaa mieltä hänen kanssaan, "nykyisestä puheenjohtajasta huolimatta". Vasta, kun kohu nousi riittävän suureksi, Immonen tarkensi, että hänen tarkoittamansa "taistelu monikulturalismia vastaan" oli vain retorinen ilmaisu. Mutta vahinko oli jo tapahtunut.

Tiedotustilaisuuteen oli kutsuttu myös Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja, tietokirjailija ja kokenut toimittaja Risto Uimonen. Hän arvioi, että kohu olisi ollut hallittavissa, jos puoluejohto olisi heti astunut julkisuuteen ja irtisanoutunut kaikesta rasismista. Niinhän ei käynyt, vaan puheenjohtaja Timo Soini kieltäytyi kommentoimasta, koska halusi lomailla.

Olisi sitä paitsi ollut puolueen kannatuksen kannalta haitallista, jos Soini olisi tuominnut rasistiset puheet. Sen verran suuri on "maahanmuuttokriittisten" osuus puolueen kannatuksesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat