Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ampuja saa yhä aseen vaivatta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Vaatimukset aselakien tiukentamiseksi voimistuivat Yhdysvalloissa taas kerran sen jälkeen, kun toimittaja ja kuvaaja ammuttiin kesken suoran tv-lähetyksen Virginian osavaltiossa. Tragedian erittäin hälyttävä lisäpiirre oli se, että ampuja kuvasi itse tekonsa ja levitti kuvat verkossa viestien kera ennen kuin ampui lopuksi itsensä.

Joukkoampumisiin syyllistyneet ovat sairaissa suunnitelmissaan aiemmin hakeneet mallia edeltäjiensä teoista. Se tiedetään valitettavasti myös Suomessa.

Suurella todennäköisyydellä Yhdysvaltain liittovaltion ja osavaltioiden aselait eivät tästä kuitenkaan merkittävästi muutu. Kuten aiempien ampumistragedioiden jälkeen, aselakien tiukentamista vaatii vaikutusvaltainen joukko presidentti Barack Obamasta alkaen. Nyt mukana on myös tapahtumapaikkana olleen osavaltion kuvernööri Terry McAuliffe. Hänellä on vaatimuksilleen erityisen vahvat perusteet, ja myös erityisen heikot onnistumisen edellytykset.

Virginia kuuluu niihin osavaltioihin, joissa aseiden hankintaa ja hallussapitoa ei käytännössä valvota juuri mitenkään. Käsiaseiden ostoon ei tarvita lupaa eikä hankintoja rekisteröidä. Aseet saa pitää näkyvissä julkisilla paikoilla. Vain täysautomaattiset aseet pitää ilmoittaa poliisille. Suurilla lippailla varustettuja rynnäkköaseita ei myydä alle 18-vuotiaille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat