Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp:n sopimushanke voi jäädä varjonyrkkeilyksi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kaleva arvostelee Sdp:n pyrkimystä laatia oma "yhteisen vastuun sopimus" yhteiskuntasopimuksen kaaduttua.

"Tavoite on mahtipontinen mutta samalla mahdoton. On vaikea kuvitella, että Sdp:n kutsuun vastattaisiin myönteisesti muualta kuin korkeintaan poliittisen kentän samalta laidalta. Tällöin se tulee jäämään torsoksi."

"Lauri Ihalainen tunnetaan sovunrakentajamiehenä, joten hänen valinnallaan hankkeen vetäjäksi yritetään luoda jonkinlaista uskottavuutta. – – Ihalainen ei kuitenkaan muuta muuksi sitä tosiasiaa, että Sdp tulee tässäkin kysymyksessä jälkijunassa. Jos puolue olisi aidosti tahtonut sopimusta, miksi se lähti omille teilleen jo silloin kun Juha Sipilän sopimus oli vielä auki?"

"Sdp:n voima ei riitä sanelemaan ehtoja. Se riittää haraamaan vastaan ja aiheuttamaan levottomuutta, mutta sillä ei pitkälle pötkitä tässä tilanteessa."

Ilkka arvioi, että Sdp:n sopimushankkeessa liike on päämäärää tärkeämpi.

"Syyskuun loppupuolella käynnistyvä projekti vaikuttaa rankan todellisuuden Suomessa tuulimyllyjen pyörittämiseltä. Ettei niin kävisi, Sdp:n kannattaisi kertoa jo etukäteen, aikooko se viedä eteenpäin ja poliittiseen päätöksentekokoneistoon laajan kansalaiskeskustelun ideoita ja ehdotuksia. Pelkkä varjonyrkkeily ei enää riitä edes puolueen kannatuksen nousuun."

"Muutamia kuukausia sitten hallitusvastuussa ja -vallassa ollut, vaalitappion kärsinyt puolue ei ole kaikkein uskottavin kansakunnan ongelmien ratkaisija oppositiossa."

"Valitettavasti Antti Rinteen momentum laman karistamisessa oli ja meni valtiovarainministerinä. Myös Lauri Ihalaisella olisi entisenä työvoimaministerinä ja entisenä SAK:n puheenjohtajana ollut mahdollisuus laittaa koko arvovaltansa peliin hallituksen yhteiskuntasopimuksen puolesta. – – Näyttääkin siltä, että nyt haetaan lääkkeitä Rinteen ja Ihalaisen eikä suinkaan Suomen hätään."

Savon Sanomien mukaan sosiaalidemokraattien tällä viikolla esittelemistä tarpeista ei voi syntyä minkäänlaista sopimusta.

"Kaavailtujen seminaarien – väenkokouksien, niin kuin niitä nimitetään – pohjalta voidaan rakentaa poliittinen julistus tai ohjelma, mutta ei sopimusta."

"Oudolta näyttäisi, jos yhden puolueen ohjelmatalkoisiin lähtisi merkittäviä sitoutumattomia järjestöjä, kirkoista ja uskonnollisista yhteisöistä puhumattakaan. Se loisi turhia poliittisia jännitteitä ja epäluuloja, mikä taas johtaisi kokonaan toisenlaiseen lopputulokseen mihin hankkeella retoriikan tasolla pyritään."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat