Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjälle luovutus on politiikkaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomessa rikosepäilyjen vuoksi kiinni otetun Venäjän kansalaisen mahdollinen luovutus Yhdysvaltoihin ratkeaa lakien ja sopimuspykälien mukaisesti. Asian etenemisellä laillisessa järjestyksessä ei ole erityistä merkitystä Venäjälle. Moskovan kannalta Yhdysvaltain muille maille esittämät Venäjän kansalaisten luovutuspyynnöt ovat poliittinen asia.

Syyttämällä varsinkin Yhdysvaltoja venäläisiin kohdistuvista "noitavainoista" Venäjä kertoo olevansa venäläisten ainoa turva, asuivat he missä tahansa.

Torstaina uutisoitiin, että Suomi otti venäläismiehen kiinni Nuijamaan raja-asemalla 8. elokuuta. Häntä syytetään Yhdysvalloissa tietokonepetoksista, joista kertyvä hyöty voi nousta miljooniin dollareihin. Mies kiistää syyllisyytensä.

Venäjä käynnisti jo toukokuussa kampanjan, jonka mukaan venäläisiä uhkaa maailmalla järjestelmällinen vaino. Ulkoministeriön tiedottaja toisti syytöksen torstaina.

Useiden maiden tavoin Venäjä ei luovuta omia kansalaisiaan mutta vaatii lisäksi muita maita luovuttamaan syytteeseen joutuneet venäläiset kotimaahansa.

Suomi on joutunut mukaan luovutuskiistaan, koska Suomi on länsimaa ja noudattaa luovutusasioissa lakia. Venäjä ei tee ulkopolitiikassaan erillisiä väistöliikkeitä Suomen kohdalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat