Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sisukas suomalainen lottoaa, grillaa kaikissa säissä eikä ainakaan muuta näkemyksiään

Pääkirjoitus
 
Ari Kinnari Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n kuvasta ja designista vastaava toimituspäällikkö.

Pieni ja sisukas Suomi on tuttu fraasi meille kaikille. Sisua ei muualta maailmasta juuri löydy, joten ominaisuudesta on syytä olla ylpeä. Tällä näennäisesti helpolla kolminkertaisten ikkunoiden, Kutsuplus-bussien ja einesten aikakaudella meissä on edelleen periksiantamattomuutta ja luonteen lujuutta.

Sisukas suomalainen lottoaa joka viikko ja jaksaa vankkumattomasti uskoa päävoittoon, vaikka sen todennäköisyys on vain 0,0000065 prosenttia. Sisukkaimmat yksilöt polttavat uhkapeliin yli 100 000 euroa elämänsä aikana.

Sisukas suomalainen pystyy olemaan tammikuun juomatta viinaa. Alkoholin marinoima elimistö ja raittiutta paheksuvat lähimmäiset aiheuttavat sellaiset paineet, ettei tavallisempi rotu kykene suoritukseen.

Sisukas suomalainen syö ruokansa loppuun valittamatta, oli maku mikä tahansa. Irtohius, väärä annos tai pohjaan palanut pihvi ei hidasta ateriointia. Sisun kirkkaimpana ilmentymänä suomalainen vielä kehuu annosta tarjoilijan sitä kysyessä.

Sisukas suomalainen kärvistelee löylyissä kauemmin kuin kukaan muu. Kansalaisuuden saamisen ehdoksi pitäisikin lisätä korvien ja orvaskeden polttaminen 130-asteisessa saunassa uikuttamatta.

Sisukas suomalainen taistelee luonnonvoimia vastaan ja voittaa ne. Jään ohuus ei estä pilkkimistä, räntä ei siirrä grillaamista eikä musta jää kevennä kaasujalkaa.

Sisukas suomalainen ei sairasta. Lääkäriin mennään vasta viimeisessä pakossa. Sairaussisu iskostetaan jo piltteihin viemällä heidät päivähoitoon kuumeessa, jos vanhemmilla on kiire.

Sisukas suomalainen ei maksa turhasta. Arkijuusto riittää, ja tennissukat kulutetaan loppuun. Maksukanavat ovat turhakkeita, sillä NHL-matseja voi sisukkaasti seurata teksti-tv:stä.

Sisukas suomalainen on urheiluihminen. Murtomaahiihdossa ei anneta tuumaakaan periksi. Ladulle eksyvät kävelijät ja koiranulkoiluttajat ajetaan sisukkaasti tiehensä vaikka sauvalla seivästäen.

Sisukas suomalainen on luotettava. Hänen mielipiteensä ei muutu vaikka maailma muuttuisi ja osoittaisi oletukset vääriksi. Näkökulman pitäminen pysyvästi kapeana vaatii raakaa sisua.

Alun perin sisu tarkoitti muuten pahansisuisuutta. Eipä.

Ari Kinnari ari.kinnari@hs.fi
Kirjoittaja on HS:n kuvasta ja designista vastaava toimituspäällikkö.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat