Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolueille luvassa raadollinen politiikan syksy

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomat ennakoi puolueille raastavaa syksyä, kun eduskunnan syyskausi koittaa runsaan viikon kuluttua: jännitteitä riittää niin puolueiden välillä kuin sisälläkin hallituksen ja opposition välistä kuilua unohtamatta.

"Päätettävänä ja linjattavana on intohimoja herättäviä asioita: budjetti, julkisen talouden suunnitelma, hallitusohjelmaa täydentävät kärkihankkeet, kilpailukykytoimet, turvapaikanhakijoiden asema ja siihen liittyvä lisärahoitus."

"Kaiken päällä leijuu tieto, että talous kasvaa vain aavistuksen jos sitäkään. On mahdollista, että ovella on viides perättäinen taantumavuosi. Puolueet ovat yhtä mieltä, että jotakin pitäisi yhteiskuntasopimuksen kaaduttua keksiä. Juuri pidemmälle ei yksimielisyys kanna."

Lehti tarkastelee puolueiden asetelmia ja toteaa, että keskusta koreilee yhä kannatuskyselyjen kärjessä, mutta vasta syksy osoittaa, miten puoluejohdon kantti kestää politiikan raadollisessa arkipäivässä.

"Hallituspuolueista sisäisesti vaikeinta näyttää olevan Perussuomalaisilla. Kreikan tukipaketti kaivelee yhä kenttäväkeä. Eniten murhetta koituu Eurooppaan vyöryvästä turvapaikanhakijoiden tulvasta."

"Puoluetoimistossa on paineita. Matti Putkosen kirjaama musta lista yllätti tökeryydessään osan omistakin."

Hämeen Sanomat kirjoittaa vastaanottokeskuksista, joita tarvitaan Suomeen pikavauhtia lisää turvapaikanhakijoiden tulvan takia.

Eri puolilla maata käydään nyt pakolaisten vastaanottokeskusten sijoittamisesta keskustelua, jossa lehden mukaan tulisi välttää jyrkän mustavalkoista kahtiajakoa ja pitäytyä rauhallisesti tosiasioissa: "Suomen on kannettava vastuunsa."

"Epävarmuus ja osin epätietoisuuskin ovat ymmärrettäviä, mutta turhille peloille ja epäluuloille ei saa antaa sijaa."

Lehti viittaa presidentti Sauli Niinistöön, jonka mukaan sivistyskansan inhimillisyys ja kunnia vaativat, että turvapaikanhakijoita autetaan.

"Samaan aikaan on presidentin mukaan muistettava, että kriisialueiden epävakautta ei voi hoitaa siirtämällä väestöä Eurooppaan."

"Kantahämäläiset eivät voi vaikuttaa kriisien hoitamiseen, mutta hädänalaisia ihmisiä pitää auttaa."

Lehden mukaan Hämeenlinnalla ei ole ensimmäistäkään syytä kääntää selkäänsä hädänalaisille. Hämeenlinnan vastaanottokeskus on perusteilla Lammilla sijaitsevaan Mainiemen entiseen kuntoutuskeskukseen. "Paikka sopii mainiosti hätämajoitukseen, koska tilat ovat siihen valmiit", lehti kirjoittaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat