Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rikostutkimus on tarpeen

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kielloilla on usein seurauksensa, rangaistukset. Kieltoja totellaan myös sen vuoksi, että niiden rikkomisesta saattaa seurata pahaa, vaikka rangaistuksesta ei olisikaan kyse. Entä jos ei totella? Pitäisikö seurauksen olla jossain suhteessa rikkomukseen?

16-vuotias tyttö kuoli laskettuaan Helsingin Herttoniemen hyppyrimäen alastulorinteessä teräsvaijeriin, joka oli vedetty rinteen yli. Vaijerilla oli tarkoitus estää rinteessä tehtyä ilkivaltaa, autoilua ja mopoilua.

Mäki on tunnettu nuorten kokoontumispaikkana. Läheskään kaikki eivät ole tehneet tuhoja alueella, monet olivat vain tulleet tapaamaan kavereitaan.

Esteestä varoitettiin ylämäessä kyltillä, mutta alue ei ollut aidattu. Mäkeen pääsi käymättä ylämäessä ja varoituksia näkemättä. Lisäksi varoituskyltit olivat pieniä ja vaikeasti havaittavia – erityisesti pimeässä illassa. Vaijeriakaan ei pimeässä nähnyt. Kyltti antoi lisäksi olettaa, että ketjuja on yksi. Ensimmäisen ylittänyt saattoi olettaa, että vaara on ohi.

Mäkeä laskeneet varmaan tiesivät, että näin ei saa tehdä. Mutta Helsingin liikuntavirastolle olisi pitänyt olla selvää, että joku kuitenkin joskus rikkoo kieltoa.

Nuoret olivat ajattelemattomia, kaupunki oli kaapeliratkaisunsa ajatellut. On paikallaan, että kaupungin toimista tehdään rikostutkimus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat