Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sipilän pitää edetä konsulttikielestä päätöksiin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Iltalehti puntaroi hallituksen maanantaina julkistamia tietoja kärkihankkeista.

"Hallituksella on ollut yhteiskuntasopimuksen kaaduttua ja sadan päivän haamurajan lähetessä kova paine onnistua jossakin. – – Tavallaan myönteisissäkin asioissa konkretia on vielä kaukana, puhumattakaan kipeistä toimista, joilla kilpailukykyä vahvistetaan ja velkaantuminen pysäytetään."

"Juha Sipilä puolusteli vaiheittaisuutta sillä, että ensi kertaa Suomen historiassa edetään 'strategisesti'. Kuitenkin vaikkapa devalvoinnin perustelut vuonna 1957, Korpilammen linjaukset vuonna 1977 tai Matti Pekkasen työryhmän näkemykset vuonna 1995 olivat yhtä strategisia, vaikkei niissä käytettykään Sipilän konsulttikieltä."

"Erityisesti sote-uudistuksesta kaivataan jo päätöksiä. Niitä luvataan lokakuussa. Onnistutaanko siinä, jos alueelliset intohimot pääsevät valloilleen parlamentaarisessa seurantaryhmässä?"

Ilkan mukaan on oikeutettua kysyä, millä kärkihankkeet rahoitetaan.

"Juha Sipilän mukaan rahat saadaan omaisuustuloista eli valtion omaisuuden myymisestä ja osinkotuloista. Suuriin euromääriin nähden asia kuulosti helpolta. Helppous voi loppua, kun suomalaisille kerrotaan, mitä aiotaan myydä ja mihin eurot konkreettisesti menevät."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat