Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallituksen kärkihankkeet jäivät vielä vaille konkretiaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoi maanantai-iltana, missä tilassa hallituksen kärkihankkeet tässä vaiheessa ovat. Tiedotustilaisuuden antia on jo ehditty moittia konkretian puutteesta, eikä aivan syyttä.

Lisää tietoa on toivottavasti luvassa pitkin viikkoa, kun vastuuministerit esittelevät omia kärkihankkeitaan.

Hallitus jatkaa Sipilän suosimaa metodia, iterointia. Siinä suunnitelmat tarkentuvat jokaisella käsittelykerralla.

Hallitus on jakanut suunnitelmansa 26 kärkihankkeeseen ja ne puolestaan 80 toimenpiteeseen. Kaikkiaan hankkeisiin on varattu hallituskauden ajaksi 1,6 miljardia euroa. Näistä infrastruktuurin korjausvelan lyhentämiseen menee suurin potti, 600 miljoonaa euroa. Osaaminen ja koulutus -otsikon alle on varattu 300 miljoonaa euroa, samoin hyvinvointi ja terveys -painopistealueeseen. Yksittäisiin toimiin ei siis ole kaksisesti luvassa rahaa.

Tavoitteiden pilkkominen useampaan osatavoitteeseen kuulostaa yritysmaailman opilta. Samoin se, että hallitus säästää joissakin asioissa tehdäkseen tilaa muutoksille, joiden toivotaan vauhdittavan talouden kasvua.

Sipilä tuntuu valinneen tiedotuslinjakseen yhden edeltäjänsä Matti Vanhasen (kesk) linjan: keskeneräisistä asioista ei puhuta julkisuudessa. Samalla hän on valinnut viestintälinjansa niin, että tiedotustilaisuuksia on mieluummin liian paljon kuin liian vähän.

Hallituksen tiedotustilaisuuksilla on tapana päätyä julkisuuteen, vaikka anti olisi kevyemmästä päästä. Näin syntyy mielikuva, että Sipilän hallitus panee asioihin vauhtia. Edeltäjästä, sinipunahallituksesta, jäi mielikuva loputtomiin jahkailevasta kokoonpanosta.

Jyrki Kataisen (kok) hallituskin markkinoi pihtisynnytyksellä aikaan saatuja päätöksiään fantastisiksi. Kun koitti päätöksen toteutuksen aika, tavoitteet kutistuivat. Paljon kohuttu roima yhteisöveron kevennyskään ei saanut aikaan niitä dynaamisia vaikutuksia, joita siltä odotettiin.

Vaikka Sipilän hallituksella tulee kohta – taas yritysmaailmasta opittu – sadan päivän rajapyykki täyteen, tuskin hallituksen ja hallituspuolueita äänestäneiden kuherruskuukausi vielä loppuu. Vastaanotto saattaa muuttua siinä vaiheessa, kun hallituksen menoleikkaukset alkavat vaikuttaa äänestäjien arkeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat