Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kilpailu viriää taloustaantumassa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Huono taloustilanne on saanut kilpailun hereille niissäkin tuotteissa, joiden hinnat ovat liikkuneet hieman kankeasti.

Pankit kilpailevat taas asuntolainojen marginaaleilla. Vakuutusyhtiöt tekevät tarjouksiaan. Myös sähköyhtiöt ovat lisänneet keskinäistä kilpailuaan.

Tarjousten vertailu on erilaisten ehtojen vuoksi vaikeaa, mutta kuluttajalla on nyt mahdollisuuksia isoihin säästöihin.

Talouselämä-lehti (1. 9.) kertoo, että sähkökilpailu virisi, kun alan suurpelurit Fortum ja Helen aktivoituivat. Tarjotut hinnat ovat alentuneet melkein viidenneksen kahden vuoden takaiseen hintatasoon verrattuna.

Suomen asuntolainamarkkinoilla on ollut vain vähän kansainvälistä kilpailua. Odotettavissa on, että uusia kilpailijoita tulee rajojen takaa.

Suomalaisista asiakkaista kilpailevat pankit näyttävät tekevän ennalta ehkäisevää iskua: ne tarjoavat entistä alempia marginaaleja. Uusien asuntolainojen keskimarginaali on laskenut Suomen Rahatiedon mukaan vuoden takaisesta vajaasta 1,5 prosentista 1,2 prosentin tuntumaan. Osa asiakkaista saa tietysti lainansa paljon tätä keskiarvoa edullisemmin.

Jos lainan hinta on asiakkaalle kohta lähellä nollaa, uusilta kilpailijoilta vaaditaan melkoista kekseliäisyyttä, jotta ne pääsevät tunkeutumaan mukaan kilpaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat