Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kovia korotuksia pitää välttää

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin seudun liikenteen HSL:n jätti-investoinnit alkavat näkyä pääkaupunkiseudun asukkaiden arjessa lähivuosina, kun junaliikenne kehäradalla alkaa toimia täydellä teholla ja länsimetronkin ensimmäinen osuus Ruoholahdesta Matinkylään avautuu syksyllä 2016.

Uuden liikenneinfran kääntöpuolena HSL:llä on kovat paineet korottaa lippujen hintoja. Ensi vuoden korotukseksi HSL on arvioinut keskimäärin 6,9 prosenttia ja sitä seuraavan vuoden korotukseksi 11,4 prosenttia. Vuonna 2017 lippujen hinnoittelu mullistuu lisäksi muutenkin, koska tarkoituksena on siirtyä vyöhykejärjestelmään.

Näin suuret korotukset alkavat aiempien kokemusten perusteella vääjäämättä vähentää joukkoliikenteen matkustajamääriä.

Pääkaupunkiseudun joukkoliikennemenoista puolet katetaan lipputuloilla ja puolet niin sanotuilla kuntaosuuksilla eli kuntien verotuloilla. Kunnat ovat yleisen taloustilanteen takia haluttomia nostamaan kuntaosuuksia. Jos myöskään lippujen hintoja ei nosteta, vaihtoehdoksi jää reittien ja vuorojen karsiminen – mikä voi myös vähentää matkustajamääriä.

Kaupunkien olisi syytä miettiä, voisiko esimerkiksi tonttimaan arvonnousua kanavoida pitkäaikaisten liikenneinvestointien kattamiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat