Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verkkokeskustelujen möykkä ei johda mihinkään

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pohjalaisen mielestä Helsingin Sanomien Nyt-liitteen päätös sulkea keskustelu- ja kommentointipalstansa pariksi viikoksi on kannatettava yritys nostaa keskustelun tasoa ja tyyliä.

"Ongelma on tuttu monilta muiltakin palstoilta. Yleisvaikutelma on, että kaikenlaisen suunsoiton seasta saa etsimällä etsiä asiallisia kommentteja."

"Sosiaalisessa mediassa puolestaan on törmätty jo siihen, että asiapitoista keskustelua yrittävät ovat katsoneet parhaaksi vetäytyä katsomoon, koska tuloksena on vain älämölöä."

"Yritys suitsia keskustelua on tavallaan vastoin internetin alkuperäistä ideaa. Sen mukaan internet on mielipiteiden ja tietojen tori ja areena, jossa oikeastaan kaikki muu paitsi laiton sisältö pääsee esille."

"Nopeasti ajatellen toimitukselle jää vain yksi keino, kun se yrittää muuttaa keskustelun suuntaa ja tyylilajia."

"Sisältöjä täytyy ryhtyä seulomaan ja käsittelemään toimituksessa. Silloin toimitus palaa juurilleen ja ryhtyy muokkaamaan sisältöjä luotettaviksi ja ymmärrettäviksi paketeiksi, joilla on tiedollista arvoa."

Iltalehti arvioi keskustelun yleisen sävyn muuttuneen ja toteaa, että Iltalehdessäkin verkkokommentoinnin moderointia on päätetty tehostaa.

"Yhteiskunnallinen ilmapiiri on muuttumassa vastenmieliseen suuntaan. Jos tämä tulkinta on vahvaa ylireagointia ja kansalaisten jyrkemmät asenteet muutenkin median vika, on se taakka tässä tilanteessa pakko jaksaa kantaa."

"Eurooppaa runteleva pakolaiskriisi ja siitä seuraava turvapaikanhakijoiden vyöry Suomeen on muuttanut monet verkkokeskustelut suoraksi vihapuheeksi. Valitettavaa on, että turvapaikanhakijoita kohtaan noussut lynkkausmieliala ja syyllisten etsiminen on tarttunut muuhunkin keskusteluun."

"Hankala taloudellinen tilanne ja epävarmuus tulevasta herättävät levottomuutta. Jos paineet purkautuvat kokonaan epäasialliseen kirjoitteluun, tilanne on hallittavissa. Valitettavasti esimerkiksi Saksassa pakolaiskriisi on johtanut vastaanottokeskusten tuhopolttoihin, väkivaltaan ja yhteenottoihin virkavallan kanssa."

Satakunnan Kansa ilmoittautuu samaan rintamaan muun median kanssa.

"Vihakirjoittelulle, sen enempää kuin rasismin ja väkivallan lietsonnalle, ei jätetä tilaa."

"Sananvapaus on länsimaisen demokratian perusarvoja, mutta alatyylinen esiintyminen verkossa on irvikuva sananvapaudesta – tekee sen sitten nimellä tai ilman."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat