Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EKP:n elvytys ei toimi toivotusti

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Euroopan keskuspankin EKP:n maaliskuussa aloittama massiivinen rahapoliittinen elvytysohjelma ei ole vaikuttanut toivotulla tavalla. EKP:n pääjohtaja Mario Draghi kertoi torstaina tiedotustilaisuudessa, että inflaatio ei ole kiihtynyt niin nopeasti kuin keskuspankki oli suunnitellut. Myöskään ohjelman toinen keskeinen tavoite eli euroalueen hauraan talouskasvun vauhdittaminen ei ole edennyt toivotusti.

EKP laskikin talouskasvuennusteitaan tälle ja kahdelle seuraavalle vuodelle. Epävarmuutta maailmantaloudessa lisäävät etenkin kehittyvien talouksien talousvaikeudet.

EKP:n neuvosto päätti muuttaa elvytysohjelmaa siten, että vastedes voidaan ostaa isompia osuuksia yksittäisistä valtioiden joukkovelkakirjoista. Draghin mukaan ohjelmaa voidaan tarvittaessa muutenkin rukata. Osto-ohjelmansa mukaan EKP ostaa kuukausittain 60 miljardilla eurolla eurovaltioiden joukkolainoja sekä rahoituslaitosten velkakirjoja lisätäkseen rahan tarjontaa.

Alun perin osto-ohjelman kerrottiin jatkuvan ainakin ensi vuoden syyskuun loppuun. Ohjelmaa jatketaan tarvittaessa pidempäänkin. EKP yrittää kiihdyttää inflaation lähelle kahden prosentin tavoitetasoaan. Nyt siitä ollaan kaukana: euroalueen inflaation arvioidaan olevan tänä vuonna 0,1 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat