Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eurooppa tarvitsee yhteistä pakolaispolitiikkaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kainuun Sanomat kaipaa Euroopalle yhtenäisempää pakolaispolitiikkaa, jossa vastuuta jaetaan yhteisin pelisäännöin.

"Syyriasta, Irakista, Afganistanista ja muista konfliktimaista tulevat suuntaavat nyt massamäärin Keski- ja Pohjois-Eurooppaan, koska kriisialueiden lähimaat eivät enää kykene ottamaan vastaan ja huolehtimaan paisuvista pakolaismääristä."

"Britannian ankara sulkupolitiikka herättää jo vastustusta maan sisälläkin. Myös Suomea ja Baltian maita on eräissä puheenvuoroissa muistutettu siitä, että eurooppalainen solidaarisuus sotilaallisen uhan aikana voi olla niukkaa, ellei sitä löydy nyt pakolaiskriisissä."

Aamulehti pitää harkinnan arvoisena Luxemburgin ulkoministerin Jean Asselbornin esitystä, jonka mukaan EU:n pitäisi perustaa yhteinen pakolaisvirasto.

"Nyt on korkea aika uskoa, että pakolais- ja siirtolaisvirrat uhkaavat muuttua lopullisesti hallitsemattomiksi, jos niitä seuraamaan ja kanavoimaan ei luoda yhteistä politiikkaa sekä yhteisiä toimijoita ohjaamaan jäsenmaita politiikan toteuttamisessa."

Turun Sanomien mukaan on ollut ennustettavissa, että ennen pitkää pakolaisia tulee paljon myös Suomeen.

"Silti meillä ei ole kunnon valmiuksia ottaa turvapaikanhakijoita säällisesti vastaan. Vastaanottokeskukset ovat tupaten täynnä."

"Ympäri Eurooppa on saatu tietoja, joiden mukaan kansalaiset ovat ryhtyneet auttamaan hädänalaisia huomattuaan hallitusten jarruttelevan pakolaisten vastaanoton järjestelyjä. Kehitys tuo hieman valoa synkkään tilanteeseen."

Karjalainen korostaa, että pakolaiskriisissä on pohjimmiltaan kysymys ihmisten hädästä.

"Vaikka pakolaisten joukossa voi olla joitakin onnenonkijoitakin, valtaosa näistä summamutikassa kotinsa jättäneistä ja pakoon lähteneistä pakenee henkensä edestä sotaa ja terroria."

"Erikseen kannattaa mainita, että nuoret miehet ovat Isisin valloittamilla alueilla ja Syyrian sisällissodassa erityisessä vaarassa. Heillä on usein kaksi vaihtoehtoa: joutua pakko-otetuiksi sotilaiksi tai tapetuiksi itse. Kuitenkaan ei ole totta, etteikö Syyriasta ja Irakista pakenisi Eurooppaan asti myös naisia ja lapsia."

"Rajojen sulkeminen olisi nyt mitä suurinta julmuutta – eikä ainakaan osoitus eurooppalaisesta sivistyksestä tai muusta ylemmyydestä, jollaisella tätä julmuutta nyt myös perustellaan."

"Välimeren rannalta hukkuneesta pikkupojasta on tullut katastrofin symboli, jonka luulisi havahduttavan kovasydämisimmänkin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat