Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kannabiksen kokeilijoita tulee joka vuosi lisää

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

SAVON SANOMAT kirjoittaa, kuinka suomalaisten käsitykset kannabiksen riskeistä ovat jatkaneet lientymistään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksen mukaan.

"Viime vuonna kyselyyn vastanneista noin puolet oli sitä mieltä, että vaikka kannabista kokeilisi kerran tai pari, siihen sisältyy vain pieni riski. Suomalaisista myös aikaisempaa useammat tekevät eron kannabiksen ja muiden huumeiden välille."

"Monelta on mennyt ohi viime vuonna valmistunut tutkimuskatsaus, jonka mukaan kannabiksen käyttö altistaa ahdistuneisuudelle ja masennukselle ja on erityisen haitallista nuorille."

"Kannabismyönteisyyden kasvua selittää tietysti se, että kyselyyn vastanneista noin joka viides ilmoitti kokeilleensa kannabista ainakin kerran elämässään. Nuorista aikuisista peräti 38 prosenttia oli kokeillut kannabista. Tutkimuksen mukaan uusia kokeilijoita tulee vuoden aikana noin 40 000."

"Kaiken kannabismyönteisyyden lisääntymisen keskellä onkin yllättävää, että kyselyyn vastanneista 73 prosenttia suhtautui kriittisesti huumeiden kohtuukäytön mahdollisuuteen. Yhtä moni vastustaa kannabiksen laillistamista."

"Kansan enemmistöllä vaikuttaa siis olevan melko lailla tolkku käsitys huumeista ja niiden vaarallisuudesta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat