Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kutsuplussalle soisi jatkoa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin kaupunginhallitus käsittelee tänään Helsingin seudun liikenteen HSL:n toimintasuunnitelmaa lähivuosiksi. Lipunhintojen korotuksen pohtimisen lisäksi kaupunginhallitus antanee osaltaan kuoliniskun HSL:n kehittämälle Kutsuplus-tilausbussipalvelulle ja esittää kokeilusta luopumista.

Aiemmin Espoo ja Vantaa ovat päätyneet samaan lopputulokseen.

Kaupunkien taloustilanne, HSL:n suurinvestoinnit ja kaupunkilaisten liian hidas innostuminen Kutsuplus-kokeilusta koituivat palvelun kohtaloksi.

Kutsuplus aloitti loppuvuodesta 2012. Se on vähitellen kasvattanut suosiotaan, mutta kaupungit ovat silti joutuneet tukemaan sen käyttöä voimakkaasti. Subventiota on vaikea perustella nyt, kun joukkoliikenteen maksuja on kovasti painetta korottaa.

Suurimmasta tukiosuudesta on vastannut Helsinki, jonka alueella Kutsuplus nyt pääosin toimii. Valitettavasti kokeilu ei elinaikanaan ehtinyt laajentua koko pääkaupunkiseudulle vaan rajoittui Kehä I:n sisäpuolelle. Kokeilun kaikkia mahdollisuuksia ei siis ehditty vielä nähdä.

Teknisesti palvelu on pelannut erinomaisesti, ja asiakaspalaute on ollut kiittävää. Olisikin hienoa, jos Kutsuplussan tapainen kutsupalvelu ja kyytien yhdistely saisi jatkoa jossain muodossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat