Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soini joutuu elämään Sipilän esimerkin kanssa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kainuun Sanomat kommentoi pääministeri Juha Sipilän (kesk) ilmoitusta, jonka mukaan hän antaa perheensä Kempeleen-kodin turvapaikanhakijoiden käyttöön.

"Kuten presidentti Sauli Niinistö, nyttemmin myös pääministeri Juha Sipilä tuntuu ottaneen työkalupakkiinsa arvojohtamisen. – – Nyt Sipiläkin haluaa presidentillisin ottein johtaa joukkoja edestä näyttäen itse esimerkkiä. Tällaista asennetta pitää arvostaa ja kunnioittaa."

"Samalla Sipilä tuli tehneeksi Suomelle melkoisen pr-tempun: pääministerin kodin luovuttaminen turvapaikanhakijoille noteerattiin ympäri maailmaa. Kenties suvaitsevainen Suomi on maabrändinä parempi kuin aikoinaan työryhmissä pitkään pohditut ideat. Markkinointi ainakin on jo alkanut."

"Komission odotetaan esittävän keskiviikkona yli 100 000 pakolaisen siirtoa Unkarista, Kreikasta ja Italiasta muihin EU-maihin. Tapahtuupa vastaanotto pakolla tai vapaaehtoisesti, Suomen kannasta ei Sipilän teon jälkeen ole epäselvyyttä. Turvapaikanhakijat ovat tervetulleita Suomeen, ja tämän asian kanssa Timo Soini (ps) joutuu elämään."

"EU-maiden täytyy luoda järjestelmä ja taata resurssit, jotta turvapaikanhakijoista voidaan auttaa niitä, joilla todella on hätä. Elintasopakolaisten elättämiseen meillä ei ole varaa."

Savon Sanomien mukaan Sipilä näyttää teollaan vahvaa esimerkkiä.

"On selvää, että pakolaiskriisiä ei ratkaista yksityisten ihmisten hyväntekeväisyydellä. Tarvitaan poliittisia päätöksiä. Ilman niitä kriisiä ei voi selättää."

"Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteivätkö ihmiset voisi tehdä hyviä tekoja oman vakaumuksensa pohjalta. Pienilläkin teoilla on merkitystä. Sipilän kaltaisten johtajien teoilla on vaikutuksia erityisesti ihmisten asenteisiin."

"Maahanmuuttokriittisen hallituspuolueen eli perussuomalaisten puheenjohtajalla, ulkoministeri Timo Soinilla on vaikeuksia asemoida itseään. Lauantaina Soini ei suostunut kommentoimaan Sipilän ratkaisua, koska ei kuulemma ole ennenkään kommentoinut kenenkään kotiasioita."

"Kun pääministeri luovuttaa oman asuntonsa turvapaikanhakijoiden käyttöön, kyse ei ole hänen kotiasiastaan."

Iltalehti osoittaa "päivän meilinsä" Sipilälle ja sanoo tämän hälventäneen teollaan käsitystä, että Suomi ei kuulu länteen vaan on jotain Luoteis-Venäjää.

"Timo Soinilta ei irronnut edes puolta tunnustuksen sanaa teollenne. Sen sijaan paavi on vaatinut kaikkia katolisia ottamaan hoiviinsa pakolaisia."

"Ulkoministeristä näyttää tulleen puolueensa äärisiiven panttivanki."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat