Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinalaisravintoloissa syövätkin kiinalaiset

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin keskustan kiinalaisravintoloissa on havaittavissa ilmiö, jota ei vielä muutama vuosi sitten olisi voinut aavistaa. Kiinalaisravintoloiden taloudellisena tukipilarina eivät enää olekaan – ainakaan yksinomaan – lähitienoon toimistotyöntekijät vaan kiinalaiset turistiryhmät.

Eivätkä he syö samasta seisovasta pöydästä kuin suomalaiset, vaan perikiinalaiseen tapaan heille katetaan pöydän keskelle useita lautasellisia erilaisia ruoka-annoksia, joista he sitten poimivat puikoillaan suupaloja kippoihinsa.

Matkailijoiden vanha viisaus kuuluu, että paikallisten runsas joukko kertoo jotain paikan tasosta: ruoka on hintaansa nähden hyvää. Tässä kyse ei ole aivan siitä, vaan ravintoloilla näyttäisi olevan sopimuksia matkanjärjestäjien kanssa.

Kiinalaiset paikkaavat pieneltä osaltaan aukkoa, joka syntyi venäläisten kulutushalun ja -kyvyn ehtyessä. Mutta vain pieneltä osaltaan.

Kiinalaiset eivät viihdy monta päivää Helsingissä. Heille Helsinki saattaa olla vain yön tai kahden välilaskupaikka matkalla Euroopan metropoleihin.

Eivätkä kiinalaiset eksy Helsingin ulkopuolelle. Itärajan tuntumassa luksusputiikit panevat ovensa säppiin, kun venäläisiä ostosmatkailijoita ei enää näy.

Milloin koittaa intialaisten vuoro?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat