Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korruptio kuuluu oikeuteen

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Guatemalassa presidentti Otto Pérez Molina erosi ja joutui suoraan oikeuteen syytettynä korruptiosta vain päiviä ennen kuin hänen seuraajansa valinta käynnistyi viime sunnuntaina. Valtava skandaali tullimaksujen kavaltamisesta on riepotellut Guatemalan eliittiä kuukausikaupalla.

Samaan aikaa etelämpänä Brasiliassa massiivinen korruptioskandaali uhkasi presidentti Dilma Rousseffin asemaa. Kymmeniä johtavia poliitikkoja ja liikemiehiä on vangittu osuudesta Brasilian öljy-yhtiön varojen kavaltamisessa.

Korruptioskandaalit antavat kuvan vaikeuksista. Politiikan ja talouden eliittien joutuminen oikeuteen korruptiosta on kuitenkin merkki yhteiskuntajärjestelmän vahvistumisesta.

Guatemalassa liikkuu rikollista rahaa myös tämän jälkeen, mutta nyt rahojen liikuttelusta voi joutua vankilaan. Brasiliassa on jatkuvasti korruptioskandaaleja, mutta ennen ne eivät edenneet näin ylös.

Samaan aikaan Meksikossa hallitus on kykenemätön selvittämään, miten 43 poliisin hallussa ollutta opiskelijaa katosi vuosi sitten, tai miten huume- ja murhapomo Joaquin "El Chapo" Guzman karkasi heinäkuussa vankilasta puolitoista kilometriä pitkää tunnelia pitkin.

Meksikolla on muita vahvuuksia, mutta heikko oikeuslaitos jättää sen Guatemalan ja Brasilian varjoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat