Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakko on huono konsultti

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hallitus päätti perjantaina, ettei se tue EU-komission ehdotusta, jonka mukaan Eurooppaan pyrkiviä pakolaisia jaettaisiin jäsenmaille keskitetysti ja maiden olisi pakko ottaa oma osuutensa vastaan.

Komission mukaan mekanismista tulisi tehdä pysyvä.

Hallituksen huolena pysyviä järjestelmiä pystytettäessä on se, miten tehdään vallanjako kansallisen ja ylikansallisen toimijan välillä. Kun EU-maat luovuttavat kansallista valtaa EU-tasolle, ratkaisut tehdään aina jäsenmaiden suostumuksella. EU:n sisäministerien kokous tuskin löytää sopua asiasta maanantaina, sillä osa jäsenmaista kannattaa pakollisia pakolaiskiintiöitä, osa vastustaa.

Pakolaisten vastaanoton hyväksyttävyys on valmiiksi koetuksella monessa maassa. Pakko veisi hyväksyttävyyttä entisestään.

Onneksi hallitus ei kuitenkaan asemoi itseään EU:ssa Unkarin rinnalle. Suomi aikoo ottaa vapaaehtoisesti vastaan sen määrän pakolaisia, joka komission mukaan kuuluisi Suomelle.

Kolikon kääntöpuoli on se, että jos EU jatkaa vapaaehtoisuuden pohjalla – mihin Suomi unionia omalla linjallaan ajaa – muutamat unionimaista eivät tee kuten Suomi. Ne kääntävät selän hädälle ja keskinäiselle solidaarisuudelle, eivätkä kanna vallanjaosta huolta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat