Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vain yrittäjät välttyivät hallituksen kuritukselta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilkan mukaan ensi vuoden budjetissa on oikeudenmukaisuutta lisääviä toimia.

"Budjetin punaisena – tai sinivihreänä – lankana on keventää köyhimpien taakkaa."

"Opposition on hyvä risujen jaossa muistaa, minkälaisen arvion heidän valtiontalouden hoitonsa sai kansalta viime vaaleissa."

Keskisuomalainen arvioi, etteivät hallituksen toimet ole tilanteeseen nähden kohtuuttomia.

"Ikävät asiat kohdistuvat melko tasapuolisesti suomalaisiin. – – Vain työttömät ja aivan vähäosaisimmat säästyvät suurimmalta osalta leikkauksia."

Kainuun Sanomien mielestä valtio kohtelee pieni- ja keskituloisia verotuksessa lempeästi verrattuna johtavassa asemassa oleviin ja suurituloisiin.

"Demarit markkinoivat aikoinaan Jutta Urpilaisen solidaarisuusveroa suurena saavutuksena. Nyt Juha Sipilän hallituksen toimeenpanema kaikkein tulokkaimpien verotuksen tuntuva kiristäminen on sosialidemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin mielestä vain symbolinen ele."

Iltalehti pitää hallituksen budjettiesitystä kohtalaisen tasapainoisena.

"Toisaalta siitä ehkä puuttuu rohkeutta ja suurten linjojen vetämistä taloussolmujen aukaisemiseksi. Kolmen hallituspuolueen on täytynyt saada oma puumerkkinsä budjettiin."

Hämeen Sanomat toteaa, että hallituksen olisi ollut viisasta tuoda hyvätuloisiin ja yritysjohtajiin kohdistuvat leikkaukset heti pöytään, kun yhteiskuntasopimusta yritettiin saada aikaan.

"Näin toimimalla hallitus olisi ainakin taittanut kritiikin kärkeä, tyynnytellyt yhteiskunnallista ilmapiiriä ja ehkä onnistunut paremmin tavoitteessaan."

Ilta-Sanomat kommentoi valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok) toivetta "muutosmyötärinnasta".

"Siirtymän mannekiiniksi on vaikea saada sellaista vuorotyön tekijää, jonka bruttoansioista pakkolaki uhkaa viedä tuhansia euroja vuodessa."

Aamulehti löytää vain yhden ryhmän, jonka etuihin hallitus ei puutu: yrittäjät.

"Onhan maassa nyt harvinaisesti yrittäjätaustainen pääministeri, yksi ministereistä veti ennen poliitikoksi ryhtymistä yrittäjäjärjestöä, ja kaikki kolme hallituspuoluetta ovat pyrkineet profiloitumaan yrittämisen edistäjinä. – – Nykyoloissa yrittäjyyshallitus voi olla täysin perusteltu valinta. Kunhan elinkeinoelämä vastaa haasteeseen panemalla rattaita pyörimään kansakunnan hyväksi."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat