Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aseita hallitukselle

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hallituksen esitys sairauslomakäytännön muuttamisesta kirvoitti odotetusti vastalauseita. Jos hallituksen tarkoitusperiä välillä sopiikin epäillä, niin aivan samalla tavalla sopii epäillä niitä laskelmia, joilla päätöksien seurauksia lasketaan.

Teollisuusalojen ammattiliitto Team kertoi, että teollisuusaloilla vuosipalkoista lähtee keskimäärin 2 000 euroa. Tämä summa koostuu sunnuntaikorvauksen ja ylityökorotuksen kutistumisesta, loppiaisen ja helatorstain muuttumisesta palkattomiksi vapaapäiviksi ja sairauslomapalkan heikennyksestä.

Viimeinen näistä on kustannuslaskelmissa aika ongelmallinen erä.

Elinkeinoelämän keskusliiton tuoreiden laskelmien mukaan liiton alaisissa teollisuusyrityksissä työntekijöillä oli vuonna 2014 sairauksista tai tapaturmista aiheutuneita poissaoloja 5,8 prosenttia teoreettisesta säännöllisestä työajasta. Tämä vastaa noin 14 vuorokauden työpanosta.

Jos laskee, että sairauslomakäytännön muutos syö runsaan kahden viikon palkan, tulee kertoneeksi, että tämä aika on työntekijän palkallinen ja kooltaan vakaa etuus, joka nyt viedään pois.

Jos niin tosiaan laskee, silloin tulee antaneeksi aseet hallitukselle: tulee todistaneeksi, että asenteissa on ongelmia ja muutokselle on perustelut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat