Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ammattiyhdistysliike nuolee henkisiä haavojaan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskisuomalainen pitää palkansaajien reaktiota hallituksen suunnitelmiin lauhkeana.

"Ay-liike järjestää suuren mielenosoituksen ensi perjantaina Helsingissä, mutta muuten kommentointi jäi normaalin verbaliikan tasolle. Mielenosoitus on hyvä tapa ilmaista demokratiassa mielipide. Vain yksittäiset liitot kuten AKT ja paperi lakkoilevat."

"Vapaan sopimusoikeuden rajoituksia on aikaisemmin tehty työntekijän eduksi ja ne ammattiyhdistysliike on ottanut aina ilolla vastaan. Nyt rajoituksia tehdään työantajan eduksi. Periaatteellinen muutos on suuri, mutta sekä katot että lattia ovat luonteeltaan samanlaisia; ne rajoittavat vapaata sopimusoikeutta."

"Ay-liike käy lähiviikkoina kabinettikeskusteluja hallituksen kanssa. Niissä voi löytyä uusia kompromisseja. Hallituksen tuskin kannattaa lähteä ay-liikkeen provosoinnin tai nujertamisen tielle. Suomi tarvitsee yhtenäisyyttä ja kansallisia talkoita säästöissä."

Etelä-Suomen Sanomat uskoo Suomen kipuilevan talouden hyötyvän maahanmuuttajista.

"Monet ekonomistit, kuten Eläkeyhtiö Ilmarisen johtaja Jaakko Kiander, näkevät maahanmuuttajissa ratkaisun ikääntyvän Suomen ongelmille. Tämän päivän tilanteessa kyse on ennen kaikkea humanitäärisestä maahanmuutosta. Arvioiden mukaan puolet turvapaikanhakijoista saa kuitenkin myönteisen päätöksen ja jää Suomeen."

"Suomella on nyt hyvät mahdollisuudet tasapainottaa ikääntyvän väestön ikäpyramidia ja tarjota ihmisille parempaa elämää. Tämä ei kuitenkaan onnistu, jos maahanmuuttajia ei saada töihin. Tässä on pakko onnistua uusin keinoin. Nyt tarvitaan lämpimän sydämen lisäksi hyvää kotouttamispolitiikkaa ja joustavuutta työmarkkinoille.

Karjalainen iloitsee tavasta, jolla valtaosa suomalaisista on ottanut pakolaiset vastaan.

"Kun Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden määrä kasvaa päivä päivältä ja kun sotaa pakoon lähteneiden tilanteen lohduttomuus on käynyt yhä selvemmäksi, on myös suomalaisten auttamishalu kasvanut."

"Auttamishalu todistaa, että enemmistö suomalaisista on suvaitsevaista, empaattista ja avoimin mielin turvapaikanhakijoihin suhtautuvaa porukkaa."

"Turvapaikanhakijoiden määrän yhä vain kasvaessa SPR toimii äärirajoilla vastaanottokeskusten pyörittämisessä. SPR:ää ruuhkassa voisivat helpottaa esimerkiksi seurakunnat, jotka ovat tarjonneet tilojaan turvapaikanhakijoiden tilapäisiksi suojiksi."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat