Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Labourin esimerkki voi houkutella myös Sdp:tä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pohjalaisen mukaan alavireinen Sdp katsoo nyt tarkasti Britanniaan, jossa vasemman laidan sosialisti Jeremy Corbyn nousi työväenpuolueen johtoon.

"Corbynia pidetään oppositiopuolue labourin kaikkien aikojen vasemmistolaisimpana johtajana. Veteraanikansanedustaja Corbyn ei epäröi hyödyntää suoraviivaista populismia, jossa rikkaat pannaan maksamaan veroja rutkasti nykyistä enemmän. Hänen viestinsä hallitukselle on selvä: loppu leikkauksille."

"Pääministeri David Cameronin hallitus teki 2010 valtaan noustessaan kipeitä leikkauksia mutta sai toukokuussa kansalta valtakirjan jatkaa tehtävässään. Näyttää siltä, että kansan enemmistö seisoo hallituksen takana, mutta vaalit hävinnyt vastapuoli ärhäköityy."

"Pinteessä napanuora SAK:n ja Sdp:n välillä usein lujittuu. Vasemmistolaisia liittojohtajia varmasti houkuttaa ajatus, että laiha kannatus kääntyisi nousuun ay-liikkeen joukkovoimalla ja siirtymällä pari piirua vasemmalle. Britanniassa nähty mullistus voi siihen rohkaista."

"Tähän asti Antti Rinne on toiminut rakentavasti ja toivonut työmarkkinaosapuolten palaamista neuvottelupöytään. – – Toivoa sopii, että järki ja maltti voittavat jatkossakin Sdp:ssä eikä yhteiskuntasuhteita kärjistetä turhaan. Lakkoilemalla Suomi ei nouse. Isänmaata voi palvella myös oppositiosta."

Savon Sanomat pitää todennäköisenä, että Britannian työväenpuolueen radikalisoituminen vieroittaa entisestään maan keskiluokkaisia äänestäjiä.

"Korkean elintason ja dynaamisen talouden Britanniassa ollaan kaukana Kreikan ja Espanjan kriisitunnelmista, jotka ovat nostaneet vasemman äärilaidan suosiota."

"Corbyn vaatii varakkaiden ankarampaa verottamista, julkisia menolisäyksiä sekä rahan painamista valtionvelan hoitamiseksi inflaatiolla. Tästä on pitkä matka entisen pääministerin Tony Blairin kolmanteen tiehen, joka pyrki yhdistämään vapaata markkinataloutta ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta."

"Britanniassakin vallasta syösty vasemmisto on vaarassa hajaantua vasemman ja oikean laidan sosialisteihin."

Ilkka ihmettelee Rkp:n puheenjohtajan Carl Haglundin uutta roolia viestintätoimisto Milttonin hallituksen jäsenenä.

"Yrityksen hallituksessa työskentelevän rooli on ajaa yrityksen asiaa. Kansanedustajan tehtävä taas on sananmukaisesti olla kansan edustajana."

"Haglund istuu tästä lähtien tukevasti kahdella tuolilla, joiden keskinäiset intressit eivät välttämättä kohtaa."

"Selkeämpää olisi, jos kansanedustajaksi valitut keskittyisivät ydintyöhönsä. Siinäkin riittää tekemistä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat