Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oppositio ei voi olla liian heikko

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Venäjän oppositio on heikko tai vallanpitäjien talutusnuorassa. Opposition keulahahmon Boris Nemtsovin helmikuisen murhan jälkeen syntynyt puolueliittouma ei lopulta muuttanut asiaa miksikään.

Kaikki tämä oli hyvin tiedossa ennen sunnuntaina järjestettyjä paikallisvaaleja, joissa Venäjällä valittiin 21 aluekuvernööriä ja 11 alueparlamenttia.

Siitä huolimatta viranomaiset kautta maan tekivät voitavansa vaikeuttaakseen vallanpitäjiä vastustavien oppositioryhmien toimintaa.

Hallituksen kanssa yhteistyötä tekevät ryhmät osallistuivat vaaleihin vapaammin ja useissa tapauksissa ylittivät viiden prosentin äänikynnyksen, mutta eivät ensi tietojen mukaan haastaneet hallitsevan puolueen Yhdistyneen Venäjän asemaa.

Kummallisinta vaaleissa ei ollut väitetty tulosten peukalointi vaan perusteellisuus, jolla opposition toimintaa estettiin.

Oppositiopuolue Parnasin ympärille koottu yhteenliittymä sai lopulta asettaa ehdokkaita vain Moskovan läheisyydessä sijaitsevalla Kostroman alueella, missä sillä ei ollut edellytyksiä menestyä.

Ilmeisesti oppositio ei Venäjän hallituksen mielestä voi olla niin heikko, ettei se olisi uhka. Opposition voimakkuus yllätti presidentti Vladimir Putinin vuoden 2012 presidentinvaalien alla ja Moskovan pormestarinvaalissa seuraavana vuonna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat