Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rajatarkastusten palauttaminen hyödyttää kaikkia

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kaleva toteaa, että rajatarkastukset ovat muodossa tai toisessa palaamassa Euroopan unionin sisärajoille.

"Keski-Euroopassa Saksa, Itävalta ja Slovakia ovat ilmoittaneet ottavansa rajatarkastukset käyttöön. Pohjois-Suomessa valvontaa kiristetään Ruotsin rajan tuntumassa. Tarkastuksilla EU-maat haluavat hallita paremmin Lähi-idän pakolaiskriisistä johtuvaa maahantuloa."

"Ulkoministeri Timo Soinin (ps) mielestä on mahdollista, että Suomi aloittaa valvonnan kiristämisen ohella perinteiset rajatarkastukset. – – Suomi ei ole tehnyt tarkastusten lisäämisestä virallista päätöstä, mutta sellainen voi olla tulossa. Päätös tehdään Saksan esimerkin mukaisesti sen perusteella, miten turvapaikanhakijoiden määrä kehittyy lähiaikoina."

"Tarkastusten käyttöönotto sisärajoilla palvelee kaikkien etua. Ripeä ja järjestelmällinen toiminta on paikallaan etenkin turvapaikkaa hakevan kannalta."

"Vaikka maarajat tuntuvat palaavan Euroopan sisälle, kyseessä ei ole EU:n vapaan liikkuvuuden joutsenlaulu. Rajatarkastusten palauttamista ei kannata kauhistella."

"Schengen-sopimus jopa velvoittaa tilapäisiin rajatarkastuksiin, mikäli yleisen järjestyksen säilyttäminen ja jäsenmaan sisäinen turvallisuus sitä vaativat. Nyt on sellainen tarve."

Keskisuomalainen pitää perusteltuna rajatarkastusten ottamista uudelleen käyttöön Schengen-alueella, koska pakolaiskriisi on poikkeuksellinen tilanne.

"Ulkorajojen valvonta on Euroopassa vaihtelevaa. Jopa yli miljoonan pakolaisen vyöry eteläisten rajojen yli kertoo siitä, että rajavalvonta ei ole sitä, mitä suomalaiset ovat tottuneet itärajalla pitämään rajavalvontana."

Turun Sanomat kirjoittaa, että rajatarkastuksilla halutaan saada pakolaisvirrat hallintaan ja ohjata turvapaikanhakijat Dublin-säädösten mukaiseen ensimmäiseen tulomaahan.

"Saksa on rakentavalla asenteellaan turvapaikanhakijoiden päällimmäinen kohde. Nyt sekin on nostamassa käsiään pystyyn."

"Suomelle laskettu 2 400 hakijan kiintiö olisi helposti hallittavissa. Se on kuitenkin vain pieni osa sisäministeriön tälle vuodelle arvioimasta 25 000–30 000 turvapaikanhakijan määrästä."

Ilta-Sanomien mielestä väittely pakosta ja vapaaehtoisuudesta on pakolaiskriisissä osittain harhaanjohtavaa.

"Vai mitä on sanottava siitä, että Suomen hallitus sanoo kannattavansa vapaaehtoisuutta, mutta vaatii samalla kaikkien maiden osallistumista."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat