Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tärkeissä vaaleissa ei ole pellejä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Yhdysvaltain republikaanisen puolueen presidenttiehdokkuuden tavoittelijoiden tuorein vaaliväittely vahvisti, että kiistelty miljardööri Donald Trump on kampanjassa niskan päällä ja voi voittaa kilvan ehdokkuudesta republikaanien puoluekokouksessa ensi vuoden heinäkuussa.

On vähintään yhtä mahdollista, että Trumpin kyky kerätä kannatusta tölvimällä maahanmuuttajia, naisia ja vastaehdokkaitaan hiipuu, ja ehdokkaaksi nousee joku muu 16 halukkaan joukosta. Aikaa Yhdysvaltain presidentinvaaleihin on vielä 14 kuukautta.

Tuloksesta riippumatta Trump on kuitenkin jo osoittanut, ettei tärkeissä vaaleissa ole pelle-ehdokkaita. Yhdysvaltain presidentinvaali kuuluu maailman tärkeimpiin poliittisiin valintoihin.

Samaa osoitti se, että pasifisti ja vasemmistoradikaali Jeremy Corbyn nousi viime lauantaina Britanniassa työväenpuolue labourin johtoon. Hänet nostettiin ehdokaslistalle luomaan uskottavuutta – mutta varmana häviäjänä.

Yllätykset kuuluvat demokratiaan. Niiden todennäköisyys kasvaa, kun järjestelmä ajautuu sisäiseen kriisiin, kuten oli käynyt sekä Britannian labourissa että Yhdysvalloissa politiikan toisella laidalla republikaanisessa puolueessa.

Seuraukset ovat kiinnostavia, mutta ne eivät välttämättä tuo helpotusta kriisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat