Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korkopäätöksen odotus jatkuu

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Yhdysvaltain keskuspankki Fed päätti tämän viikon korkokokouksensa päätteeksi olla koskematta nollan pinnassa olevaan ohjauskorkoonsa. Fedin pääjohtaja Janet Yellen on sanonut aiemmin, että keskuspankki valmistautuu koron nostamiseen vielä tämän vuoden aikana, mutta nyt ei ollut sen aika.

Päätös ei ole yllätys. Rahapolitiikkaa on riskialtista kiristää nyt, kun signaalit maailmantaloudesta ovat kovin ristiriitaisia.

Yhdysvalloissa taloudella menee lujaa ja työpaikkoja syntyy. Perinteinen käsitys on, että tämän myötä inflaatio vähitellen nopeutuu, joten keskuspankin pitää olla etukenossa valppaana eikä päästää inflaatiota valloilleen.

Yhdysvaltain ulkopuolella sen sijaan ei näytä niin hyvältä. Erityinen ongelma on Kiina.

Kaikki merkit viittaavat, siihen, että Kiinan talouskasvu on hidastunut selvästi. Sen lisäksi maan villisti nousseilla osakemarkkinoilla nähtiin monta markkinapaniikkia kesän aikana.

Kiinan talousongelmien syvyys on osin arvoitus, sillä kaikki ei selviä virallisista tilastoista. Jos maan talouskasvu heikkenee, se vähentää inflaatiopaineita ja voi lykätä Fedin toimia ensi vuoden puolelle asti. Finanssikriisistä ei ole vieläkään palattu normaalioloihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat