Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikkalainen fakiiri

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras on melkoinen fakiiri, jos kaikki tämä on ollut tietoista ja laskelmoitua etenemistä: Syrizan muutos talousavun ehtoja vastustaneesta ne hyväksyväksi puolueeksi, Kreikan vieminen kansanäänestykseen taloustukien ehdoista, kansanäänestyksen kannan hylkääminen, kolmannen tukipaketin hyväksyminen tavalla, joka puhdistaa puolueen ääriväestä sekä lopulta sunnuntain vaalivoitto.

Voi tietysti olla, että jokin näistä ratkaisuista tehtiin sormet ristissä, mutta joka tapauksessa Kreikan poliittinen tilanne on nyt poikkeuksellisen vakaa.

Kreikkaan muodostunee Syrizan johdolla enemmistöhallitus vanhalle pohjalle. Kyydistä jää oman puolueen muodostanut ja vaaleissa epäonnistunut Syrizan vasen laita.

Kreikalle tukea järjestäneiden kannalta tilanne on hyvä. Kolmannen tukipaketin ehtojen toteuttaminen vaatii toteuttajaltaan vahvaa mandaattia. Nyt sellainen näyttäisi syntyvän.

Tämä kannattaisi palkita.

Jos Kreikan velkojen nimellisarvon leikkaaminen on poliittisesti mahdotonta, ehkä lainojen maksuaikoja ja tulevia lainanhoitokuluja voisi tarkastella.

Vaalivoittajaa voisi tulla vastaan myös poistamalla loputkin pääomarajoituksista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat