Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulkoministerin ei pidä innostua sisäpolitikoinnista

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kainuun Sanomat moittii ulkoministeri Timo Soinin (ps) lausuntoa Ilta-Sanomille. Soini sanoi Ruotsin mahdollistavan ihmissalakuljetuksen ja terrorismin, kun maa ei rekisteröi Ruotsiin saapuvia turvapaikanhakijoita.

"Odottaisi, että ulkoministeri pitäisi erityistä huolta suhteista naapurimaihin eikä tieten tahtoen myrkyttäisi välejä. Erityisesti Soini, jota monet ruotsalaiset pitävät rasistipuolueen johtajana, saisi pitää suutaan soukemmalla."

"Soini tietää hyvin itse, että tämä ongelmaketju alkaa jo EU:n ulkorajoilla, nyt pääosin Kreikassa."

"On melko kyseenalaista, saadaanko EU:n yhteisin toimin aikaan sellaista hotspot-verkostoa, joka pysäyttäisi tulijat ulkorajoille rekisteröintiä varten."

"Silloin esimerkiksi Kreikkaan perustettaisiin vuosikausiksi valtavia YK:n tai EU:n pakolaisleirejä, joista Suomi kävisi sitten poimimassa pakolaistunnuksen saaneita itselleen nykyistä selvästi suurempaan kiintiöönsä. Sitäkö todella halutaan?"

Iltalehti toteaa, että pahetessaan pakolaiskriisi alkaa heikentää Suomen ja Ruotsin välisiä suhteita.

"Jämäkkää otetta tarvitaan niin länsi- kuin itärajalla. Ulkoministerin ei pidä kuitenkaan innostua liikaa sisäpolitikoinnista."

Aamulehti kaipaa Suomen rautateille kunnon kilpailua.

"Ainakin ne lukuisat suomalaiset, joilta tutut junavuorot ovat katoamassa ensi maaliskuun jälkeen, lienevät asiasta yhtä mieltä: ei palvelutaso ainakaan nollasta huonommaksi voi mennä sillä, että vapaa kilpailu sallittaisiin kaikessa liikenteessä."

"VR, entinen Valtionrautatiet, ei enää ole sellainen kaikenkattava valtionmonopoliyhtiö kuin takavuosikymmeninä. Se ei ole myöskään puhtaan markkinaehtoisesti toimiva ja vapaassa kilpailussa mukana oleva palveluntuottaja."

"Sekasikiömalleista on päästävä eroon. Nykyinen toiminta on ajanut VR:n kilpailuun esimerkiksi halpabussien kanssa. Koska kilpailua on ollut lähinnä vain isojen kaupunkien välisillä reiteillä, on junalippuja halvennettu eniten siellä. VR:n kyky palvella maakunta- ja syrjäseutulinjoilla on kärsinyt entisestään."

"Tilanne on liki koominen. Keskustalainen ministeri karsii keskustalle tärkeää maakuntaliikennettä. Asiaa voi korjata luomalla uudella tavalla ennustettavaa toimintaympäristöä – siis luomalla edellytyksiä toimivalle vapaan kilpailun raideliikenteelle."

"Kaikkein älyttömintä olisi alistua rautateiden rappeutumiseen, kun ympäristö- ja ilmastoseikat kannustaisivat päinvastoin lisäämään raideliikennettä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat