Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vahva puolustus Y-junalle

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Anne Bernerin (kesk) johtamaan liikenne- ja viestintäministeriöön ja VR:lle on viime päivinä suorastaan tulvinut kansalaispalautetta koskien Helsingistä Karjaalle kulkevan Y-junan lakkauttamista. Asia raivostuttaa etenkin siuntiolaisia, sillä kunta on kaavoittanut juna-aseman kupeeseen ison asuinalueen.

Hallituksen joukkoliikenneleikkausten seurauksena matkustajaliikenne loppuu 28 asemalta eri puolilta Suomea. Näistä Siuntio on selvästi vilkkain. VR:n tilaston mukaan asemaa käyttää keskimäärin 265 matkustajaa päivittäin. Seuraavaksi vilkkain asema on Vilppula 88 matkustajalla.

Lakkautettavien listalla on myös Tuusulan Nuppulinnan junaseisake, jota käyttää päivittäin 52 matkustajaa. Yksi heistä on kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk).

Kaikkonen puolusti Nuppulinnaa voimakkaasti, kun VR viimeksi esitti asemien sulkemista vuonna 2014. Tuolloinen opposition kansanedustaja Kaikkonen arvioi, että junaliikenteen päättyminen aiheuttaa merkittäviä ongelmia autottomille, lapsille ja ikäihmisille.

"Kyseiset junapalvelut ovat vuosikymmenten aikana vakiintuneita ja tärkeitä tuhansille näiden alueiden ihmisille, vaikka se ei päivittäisten käyttäjien lukumäärässä näykään", Kaikkonen totesi kysymyksessään silloiselle hallitukselle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat