Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuntien apua tarvitaan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Vaikka sisäministeriö ja Maahanmuuttovirasto saivat Torniossa pystyyn turvapaikanhakijoiden järjestelykeskuksen, ne tarvitsevat yhä kuntien apua maahantulijoiden jatkomajoituksessa.

Pyrkimyksenä on ohjata keskuksessa rekisteröidyt maahantulijat mahdollisimman pian eteenpäin vastaanottokeskuksiin eri puolille Suomea.

Keskusten perustaminen ei ole sujunut kaikkialla ongelmitta, koska sisäministeriö on halunnut varmistaa kunnan tuen hankkeelle. Niinpä muutama hanke on kaatunut valtuustokäsittelyssä.

Sinänsä valtion ei tarvitsisi edes kysyä asiaa kunnilta kohteliaasti, koska valtio voi määrätä kunnat luovuttamaan sopivat tilat vastaanottokeskukseksi.

Sisäministeriö on kuitenkin katsonut paremmaksi olla avaamatta keskusta vastahakoiselle paikkakunnalle. Voi olla, ettei tästä käytännöstä voida kovin pitkään enää pitää kiinni.

Sopivista tiloista ei näytä olevan pulaa, ei myöskään niiden toiminnan pyörittäjistä. Sisäministeriö kertoi torstaina, että nyt myös yksityisiä hoivapalveluyrityksiä on tulossa vastaamaan keskusten toiminnasta Punaisen Ristin ja kuntien rinnalla.

Tuoreen arvion mukaan Suomeen voi tulla tänä vuonna 50 000 turvapaikanhakijaa. On pitkälti kunnista kiinni, että akuutin tilanteen hoitaminen onnistuu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat