Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maahan muuttavaa nuorta ei saa jättää yksin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Karjalaista huolestuttaa nuorten ja etenkin maahan muuttavien nuorten yksinäisyys.

"Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kouluterveyskyselyn mukaan poikien yksinäisyys on tällä vuosituhannella vähentynyt mutta on vielä suurempaa kuin tyttöjen yksinäisyys. Nyt noin joka kymmenes koulupoika kokee olevansa ilman ystävää. 2000-luvun alussa peruskoulun 8.–9. luokkien pojista peräti 17 prosenttia koki olevansa ilman ystävää."

"Huolestuttavaa on maahanmuuttajataustaisten nuorten yksinäisyys, joka on selvästi kantaväestöä suurempaa. Ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajapojista jopa 29 prosenttia ilmoitti kyselyssä, ettei heillä ole yhtään läheistä ystävää."

"Juuri nyt Suomeen saapuu runsaasti nuoria turvapaikanhakijoita perheineen tai monet jopa ilman perhettä. Jo turvapaikanhakuprosessin aikana on kiinnitettävä huomiota siihen, ettei maahanmuuttajia jätetä yksin tai vain omiin pieniin piireihinsä esimerkiksi kouluissa ja harrastuksissa."

Etelä-Suomen Sanomat puolustaa hallituksen maatalouspoliittisia toimia.

"Suomalainen maatalous on käynyt läpi suuren rakennemuutoksen. Tilojen määrä on liki puolittunut EU-jäsenyyden aikana ja rakennemuutos jatkuu."

"Monet ovat arvostelleet sitä, että hallituksen kärkihankepotista 90 miljoonaa euroa valuu "navetoiden maalaamiseen."

"Maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) on perustellusti hämmästellyt kritiikkiä, sillä tämä maa huutaa nyt investointeja."

"Maatalous investoi miljardi euroa tuotantorakenteisiin, koneisiin ja ympäristöön joka vuosi eli saman verran mihin metsäteollisuuden paljon kehutut investoinnit nyt nousevat. Hallituksen kärkihankepotilla halutaan varmistaa se, ettei maatalouden investointikone hyydy vaikeina aikoina."

"Investoinnit auttavat viljelijöitä kohentamaan tilojen kannattavuutta ja tuovat rahaa aluetalouteen."

Savon Sanomat arvioi islamin asemaa Venäjällä viitaten presidentti Vladimir Putinin puheeseen moskeijan vihkiäisissä Moskovassa.

"Moskeijan avajaisissa Putin puhui venäläisperäisestä islamilaisesta teologiasta, jota varten tarvitaan erillinen koulu. Putinin mukaan uskonnolliseen kasvatuksen ei pidä sekoittaa ulkomaisia filosofisia vaikutteita."

"Uskonnollisissa tavoissa on ajallista ja alueellista vaihtelua, joita Putinin kaltaiset johtajat mielellään käyttävät vastenmielisesti hyväkseen."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat