Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakolaisperheet kohentavat huoltosuhdetta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Iltalehti toteaa, että Suomeen tulleita turvapaikanhakijoita vastaan suunnatut väkivaltaisuudet ovat tuoneet maallemme ikävää kansainvälistä julkisuutta.

"Suomen mainetta ei paranna se, että hallitus leikkaa rajusti kehitysapua, karsii kansainvälisen kriisinhallinnan rahoja ja harjoittaa omintakeista EU-politiikkaa. Ensi vuonna Suomi käyttää kehitysyhteistyöhön vain noin 0,35 prosenttia bruttokansantulostaan, kun yleisenä tavoitteena on pidetty 0,7 prosenttia."

"Vaikka Suomen maine on jo saanut kolhuja, ei se tietysti ole tärkein asia, vaan se, onko Juha Sipilän hallitus valinnut tietoisesti Suomen linjaksi selän kääntämisen kansainväliselle solidaarisuudelle ja rauhan vahvistamiselle, sillä hallituksen leikkauspäätöksillä Suomi irtautuu yhä kauemmaksi aiemmin tärkeänä pitämästään pohjoismaisesta viiteryhmästä."

"Linjamuutos on merkittävä, sillä tähän saakka Suomi on korostanut rooliaan kansainvälistä vastuuta kantavana Pohjoismaana sekä aktiivisena rauhanturvaajana."

"Hallituksen kannattaisi muistaa, että erityisesti vaikeassa taloudellisessa ja turvallisuuspoliittisessa tilanteessa politiikan jatkuvuus ja johdonmukaisuus ovat pienelle, idän ja lännen rajalla sijaitsevalle reunavaltiolle erityisen tärkeitä."

Aamulehti on huolissaan syntyvyyden laskusta Suomessa.

"Nykyisin naiset synnyttävät keskimäärin 1,6 lasta, kun väestön kestävään uudistumiseen tarvittaisiin 2,1 lasta naista kohden. Näin korkealla tasolla syntyvyys oli viimeksi 1970-luvulla."

"Perhesuunnittelussa painavat perheen toimeentuloon vaikuttavat työllisyysnäkymät ja asuntotilanne. – – Perhe- ja asuntopolitiikan lisäksi syntyvyyteen vaikuttaa suuressa määrin se, miten joustavasti työelämässä suhtaudutaan lapsiperheiden erityistarpeisiin."

"Ei tarvitse olla työelämässä eteenpäin pinkova uraohjus pitääkseen työelämän paineita sen verran kovina, etteivät voimat riitä perheen kasvattamiseen."

"Myöskään harjoitettu perhepolitiikka ei tue väestönkasvua. Perhevapaiden ehtoja tiukentamalla naisia patistetaan palaamaan nykyistä nopeammin työelämään. Tuskin myöskään ryhmäkokojen kasvattaminen päiväkodeissa kannustaa vanhempia hankkimaan lisää lapsia."

"Maahan nyt vyöryvät pakolaiset lapsineen ovat Suomelle taloudellisesti valtava haaste, mutta ainakin väestöllistä huoltosuhdetta turvapaikan saajat parantavat. Kotoutuessaan ja työllistyessään he voivat helpottaa myös taloudellista huoltosuhdetta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat