Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hämeentie muutoksessa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Hämeentie on pohjoisen suunnasta tultaessa mitä mainioin pyöräilyväylä aina Kurviin asti. Siellä pyöräilijällä on suuri kiusaus jatkaa eteenpäin pitkin jalkakäytävää. Toinen vaihtoehto on bussikaistalle siirtyminen. Jalkakäytävällä ei saa ajaa, bussikaistalla saa – jos uskaltaa.

Pyörätie Kurvista Hakaniemeen on ollut monen pyöräilijän toiveena jo pitkään, mutta väylä on nykyisellään ahdas kaikille käyttäjille. Hämeentie on ollut keskeinen läpiajokatu ja myös joukkoliikenteen valtaväylä.

Vastavalmistuneessa liikennesuunnitelman luonnoksessa henkilöautoille langetettaisiin Hämeentiellä läpiajokielto ja bussikaistat muutettaisiin pyöräteiksi. Busseille jäisi kumpaankin suuntaan yksi ajokaista. Jalkakäytäviä levennettäisiin, samoin raitiotiekaistoja.

Pyöräilykulttuuria edistetään Helsingissä nyt voimakkaasti, viimeinkin. Tietysti voi kysyä, eivätkö Hämeentietä henkensä kaupalla pyöräilleet ole tienneet, että muutaman kymmenen metrin päässä Sörnäisten rantatiellä kulkee jo hyvä pyörätie.

Hämeentien rauhoittaminen vaikuttaa hyvältä myös joukkoliikenteen sujuvuuden näkökulmasta. Epävarmempaa on, miten hyvin Sörnäisten rantatie ja Kallion sisäkadut kykenevät vastaanottamaan Hämeentieltä siirtyvät autot.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat