Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä haluaa pitää Syyrian temmellyskenttänään

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomat kirjoittaa, että Syyrian rauhoittaminen vaatisi idän ja lännen yhteistyötä.

"Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama ja Venäjän presidentti Vladimir Putin piikittelivät toisiaan maanantaina YK:n yleiskokouksen puheissaan. Sitä seuranneista kahdenkeskisistä neuvotteluista tihkuneet tiedot antavat kuitenkin varovaista toivoa lähentymisestä."

"Erimielisyys Syyrian presidentin Bashar al-Assadin asemasta ei ole poistunut. Yhtenäisestä Isis-äärijärjestön vastaisesta rintamasta on kuitenkin syntymässä alustava näkemys."

"Lähihistorian syyllisten etsiminen ei saisi estää idän ja lännen yhteistyötä Syyrian kysymyksessä. – – Myöskään Ukrainan kriisiä ei pidä koplata Lähi-idän ratkaisuun."

"Isisin tuhoaminen ei vielä lopeta monen rintaman sotaa, mutta se näyttää välttämättömältä ensiaskeleelta. Sitä voi seurata Martti Ahtisaaren ehdottama tiekartta: tulitaukosopimus, ulkopuolisten joukkojen korvaaminen YK:n rauhanturvaajilla, jälleenrakennus ja rauhallinen eteneminen kohti vaaleja."

Hämeen Sanomat arvioi, että länsimaiden kanta al-Assadiin on viime aikoina jonkin verran pehmentynyt.

"Al-Assadin oikea rooli on kuitenkin sellainen, että hänet pannaan rautoihin ja toimitetaan pikaisesti tuomiolle kansanmurhasta."

"Putin tietää, ettei länsi lähde ainakaan maaoperaatioon Isisiä sen paremmin kuin al-Assadiakaan vastaan. Sitä vastoin Venäjälle Syyria on juuri parahultainen temmellyskenttä, joka vie huomion Ukrainasta."

Kaleva pitää Putinin Venäjän al-Assadille antamaa tukea yhtenä syynä siihen, että Syyrian sota on pitkittynyt ja Isis on löytänyt itselleen otollista maaperää.

"Tärkeintä olisi ensiksi lyödä Isis yhteisvoimin ja seuraavaksi saada kätensä pahasti vereen sotkenut al-Assad tajuamaan, että hänen on ehkä jonkinlaisen siirtymävaiheen jälkeen siirryttävä syrjään."

"Putin kertoi Venäjän olevan valmis voimien yhdistämiseen ja muodostamaan Isis-terroristien vastaisen kansainvälisen liittouman. Putin haluaa korostaa omaa rooliaan unohtamalla, että tällainen liittouma on jo toiminnassa. Venäjä voi liittyä siihen milloin vain."

Iltalehden mukaan presidentti Sauli Niinistöllä oli ajoitus kohdallaan, kun hän kertoi YK:ssa Suomen halusta panostaa lisää maailmanjärjestön rauhanturvaamistehtäviin.

"Syyriassa ei näillä näkymin kovin nopeasti olla rauhaa turvaamassa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat