Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kilpailukykyvertailua voidaan tulkita monin tavoin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomat pohtii, mitä merkitsee Suomen neljän pykälän pudotus Maailman talousfoorumin (WEF) vuosittaisessa kilpailukykymittauksessa.

"Kahdeksannessa sijassa tasan 140 maan vertailussa ei ole mitään hävettävää. Suomi on esimerkiksi edellä kaikkia muita Pohjoismaita."

"Valitettavasti kaikki ei Suomessa ole kunnossa. WEF mittaa myös työmarkkinoiden joustavuutta, eikä Suomella ole aihetta röyhistelyyn."

"Palkkojen muodostumisessa joustavuus on meillä mukana olevista maista heikoin. Häntäpäähän Suomi sijoittuu myös, kun mitataan palkkaamisen ja irtisanomisen joustavuutta."

Kalevan mukaan kilpailukykyvertailua ei kannata lukea kuin piru Raamattua, sillä maiden väliset erot ovat pienet ja arvioinnin virhemarginaalit suuret.

"Kilpailukykyä voidaan mitata niin monilla mittareilla, ettei yhden laitoksen asettamuksiin kannata hirttäytyä."

Turun Sanomat toteaa, etteivät mittarit näytä tulevaa kilpailukykyä. Lehti vaatii kustannuskilpailukyvyn ja rakenteellisen potentiaalin vahvistamista.

"Valitettavasti osa hallituksen tarjoamista keinoista on lyhyellä aikavälillä keskenään ristiriidassa. Osa julkisen talouden säästöistä heikentää vahvaksi todettua koulutuspääomaa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat