Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi ei ole lintukoto eikä poliisivaltio

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Aamulehti kommentoi Juha Sipilän (kesk) hallituksen aikeita kehittää tiedustelulainsäädäntöä.

" 'Kansallinen turvallisuus' on lyömätön veruke valtiolle kuin valtiolle silloin, kun halutaan rahaa ja valtuuksia vakoilemiseen. Ja kun oikein hyvin vauhtiin päästään, niin kohta vakoillaan jo vihollisten lisäksi liittolaisiakin."

"Jos hallitus on aidosti huolissaan kansallisesta turvallisuudesta, niin se ottaa ajoissa huomioon myös kansalaisten oikeudet."

"On totta, ettemme elä missään maailman murheilta suojatussa lintukodossa. Mutta emme halua sen enempää elää poliisivaltiossa tai vakoiluparatiisissa."

Savon Sanomat pitää lakihanketta tarpeellisena, sillä viranomaisilla ei ole tarpeeksi tietoa turvapaikanhakijoiden mahdollisista terrorismikytköksistä.

"Vaikka uhkia tiedostetaan nyt paremmin kuin kenties aikaisemmin ja tunnustetaan tiedustelulakien jälkeenjääneisyys, uusien lakien valmistelussa on syytä pitää pää kylmänä."

"Asiasta kuuluu virittää perusteellinen kansalaiskeskustelu ja sen pohjaksi on hankittava vertailutietoa niistä läntisistä oikeusvaltioista, jotka ovat kyenneet siedettävällä tavalla sovittamaan yhteen tiedustelun tarpeet ja perusoikeuksien rajoitukset. Kun se on muissa maissa onnistunut, se onnistuu Suomessakin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat