Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vain hiljenevät junareitit vapautuvat kilpailulle

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat ja Kymen Sanomat: "Rautateiden henkilöliikenteen vapautuminen kilpailuille sai yllättäen uutta vauhtia, kun hallitus ilmoitti päästävänsä yksityiset yritykset kiskoille jo ensi keväänä."

"Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) mukaan VR:n mahdolliset kilpailijat pääsisivät aluksi reiteille, jotka hallitus aikoo lakkauttaa. Hiljenevien reittien varrella asuvien ihmisten näkökulmasta ajatus on kaunis, mutta vähänkään pidemmän päälle aika epärealistinen."

"Miten yksityinenkään junafirma saisi linjat kannattaviksi, jos niille ei enää ole riittänyt matkustajia?"

Savon Sanomat: "Markkinalähtöisyys jollakin aikajänteellä on oikea ratkaisu, sillä tällä hetkellä junaliikenne kehittyy väärään suuntaan. Junamatkojen suosio vähenee, sillä VR ei ole pystynyt vastaamaan esimerkiksi halpabussiyhtiö Onnibusin hintakilpailuhaasteeseen."

Karjalainen: "Keskeinen poliittinen päätös on, voidaanko valtiolta edellyttää yhteiskunnallista vastuuta raideliikenneyhteyksien säilyttämiseksi niin, että kansalaiset ovat keskenään yhdenvertaisia asuinpaikasta riippumatta. Tämä voidaan toteuttaa myös niissä oloissa, kun henkilöjunaliikenne avataan vapaalle kilpailulle."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat