Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Silakkamarkkinat tulevat taas

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Vaikka kesän tapahtumasesonki juhlaviikkoineen on jo kaukana takanapäin, Helsingissä riittää koettavaa vielä näin syksylläkin. Tänään sunnuntaina alkavat Kauppatorin rannassa Silakkamarkkinat, joille kerääntyy veneitä pitkin Suomenlahden rannikkoa ja Ahvenanmaaltakin.

Markkinoilla on pitkät perinteet: ensimmäiset pidettiin vuonna 1743.

Markkinoilla näkee myös sen, että kalastajan ammatti on Suomessa kuihtuva elinkeino. Joitakin kymmeniä vuosia sitten Kauppatorin rantaan ahtautui toistasataa venekuntaa, viime vuonna enää parikymmentä. Kalastus on raskas tapa hankkia elantoa.

Silakkamarkkinoista on tavallaan saanut nimensä myös Kauppatorin edustalla oleva Kolera-allas. Alun perin se toimi kaupungin kalastajien venesatamana ja kantoi nimeä Fiskarhamnen, kalastajasatama. Vuoden 1893 silakkamarkkinoiden aikaan eräs nauvolainen kippari kuoli koleraan. Nimi tuli siitä.

Suomalaisten suosikkikala taitaa nykyään olla norjalainen kassilohi. Näinä taloudellisesti ankeina aikoina silakkaa ei kannata tyystin hylätä, kunhan syö sitä kohtuullisesti. Itämeren silakkaan kertyy dioksiinia ja PCB:tä.

Mutta kuten pääministeri Harri Holkeri (kok) edellisen laman aikaan totesi, silakka on edullista ruokaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat