Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korvauksilta on vaikea välttyä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Volkswagenin dieselhuijaus nostaa uudelleen keskusteluun sen, miten hyvin ja millä tavoin kuluttajaa suojataan eri puolilla maailmaa. Volkswagen on tässä mielessä kiinnostava tapaus, sillä huijaukset on tunnustettu, huijari on vakavarainen yhtiö ja tuotteita on levitetty laajalti eri puolille maailmaa – ja erilaisten kuluttajansuojasäännösten alle.

Volkswagen jäi kiinni päästövirittelyistään Yhdysvalloissa, kalliiden ryhmäkanteiden maassa. Euroopassa ryhmäkanteilla ei ole samanlaista perinnettä kuin Yhdysvalloissa. Esimerkiksi Suomessa ei ole vielä kertaakaan nostettu ryhmäkannetta, vaikka se on ollut mahdollista lähes kymmenen vuotta. Asioita on kanteen pelossa saatu ajettua sopimuksin.

Kuluttaja-asiamiehen mukaan myös vastapuolen punninta vaikuttaa. Jotta käräjöinti olisi järkevää, vastapuolen tulisi olla riittävän vakavarainen maksaakseen oikeudenkäynnin ja hyvitykset.

Volkswagenin tapaus voi tuoda tilanteen uuteen valoon. Jos yhtiön vastaus on vain virheen korjaaminen, lopputulos ei välttämättä kelpaa kaikille kuluttajille.

Saattaa käydä niin, että tuote ei korjauksen jälkeen täysin vastaa sitä kuvaa, joka ostajalla oli ostohetkellä. Auto esimerkiksi menettää tehojaan tai alkaa saastuttaa enemmän. Sen jälleenmyyntiarvokin voi heikentyä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat