Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tehokkain kotouttaja on asuntolaina

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilkka: "Mielenilmauksista on tullut Suomessa jokaviikkoisia. Lauantaina eri puolilla Suomea sekä toivotettiin turvapaikanhakijat tervetulleeksi että sanottiin heille tervemenoa takaisin."

"Mielenosoituksissa poliisilla oli syynsä varautua mellakkavarustein. Viime viikkojen tapahtumat osoittavat, että kovat puheet ovat muuttumassa Suomessa myös koviksi teoiksi."

"Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tarttui asiaan toppuutellen: 'Nyt ei kannata tehdä mitään rikollista tunnekuohuissa', Niinistö sanoi lauantai-iltana MTV3:n haastattelussa."

"Presidentti kritisoi vastustavien mielenilmausten kohdetta: se nyt kohdistuu suoraan pakolaisiin. Oikea kohde olisivat päättäjät, aina Euroopan unionin johtopaikoilla asti."

"On tärkeää, että maan johto irtisanoutuu rasismista ja uskaltaa tarvittaessa sanoa siitä kovastikin."

Etelä-Saimaa: "Turvapaikanhakijoiden virta Suomeen jatkuu. Perjantaina sisäministeriö nosti arvionsa kuluvan vuoden määrästä parillakymmenellä tuhannella, ja Suomeen saapuisi kaikkiaan noin 50 000 hakijaa."

"Pakolaistilanteen kehitystä on vaikea ennustaa. Niin Euroopan unionin kuin Venäjän ja Yhdysvaltojenkin toimet voivat muuttaa hakijoiden määrää nopeasti. Kansainvälistyminen ei kuitenkaan vähene Etelä-Karjalassakaan — väestökehityksen kannalta onneksi. Olennaista on, miten nämä ihmiset saadaan osaksi yhteiskuntaa. Vanhan viisauden mukaan tehokkain kotouttaja on asuntolaina."

Savon Sanomat: "Alueellisesta näkökulmasta pakolaiskriisi on piristysruiske Suomen työllisyydelle. Koska valtio maksaa vastaanottokeskusten kulut, on niiden levittäytyminen ympäri maata eräänlaista hajasijoittamista. Kyse on kauan kaivatusta aluepolitiikasta siinä mielessä, että koko maasta kerättyjä veroeuroja käytetään työllistämiseen myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella."

"Turvapaikanhakijoiden vastaanotto kääntää ainakin tässä vaiheessa yksityisen ja julkisen sektorin välistä kantosuhdetta epäedulliseen suuntaan. Osa uusista kansalaisista toki työllistyy aikanaan myös yksityissektorille."

"Lisää haasteita on luvassa sitten, kun myönteisen turvapaikkapäätöksen saaneet jalkautuvat kuntien asukkaiksi ja erilaisten palvelujen asiakkaiksi. Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen on useaan otteeseen todennut, etteivät nykyiset kotouttamisresurssit riitä alkuunkaan."

"Kotouttamiskoulutuksiin on ollut kuukausien jonot jo aiemmilla maahanmuuttajien määrillä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat