Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä ja Yhdysvallat voivat ottaa yhteen Syyriassa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomat kommentoi Venäjän Syyriassa kapinallisten asemiin tekemiä ilmaiskuja.

"Venäjän mukaan ilmaiskut on suunnattu terroristeja vastaan. Näyttää siltä, että Venäjä laskee terroristeiksi myös Yhdysvaltojen johtaman liittouman tukemat maltilliset kapinalliset."

"Venäjän todellinen päämäärä Syyriassa onkin pitää presidentti Bashar al-Assadin hallinto vallassa ja näin turvata omat strategiset etunsa Lähi-idässä."

"Al-Assadin sotilaallinen voitto ei ole mahdollinen ilman Venäjän maajoukkojen massiivista apua. Presidentti Putin on vakuuttanut, että maajoukkoja Syyriaan ei kuitenkaan lähetetä. Todennäköisin vaikutus on, että Syyrian jo neljä vuotta jatkunut sota pitkittyy."

"Venäjän voimistunut sotilaallinen osallistuminen Syyrian sotaan takaa, että sitä ei voi syrjäyttää, jos sodasta vakavasti ryhdytään etsimään poispääsyä neuvottelemalla. Sellaisesta ei juuri tällä hetkellä ole merkkejä."

"Syyrian sodan on tähän saakka voinut luokitella alueelliseksi konfliktiksi. Sellainen se on vieläkin, mutta Venäjän ilmaiskut ovat muuttamassa sodan ulottuvuuksia."

"On täysin mahdollista, että Yhdysvallat ja Venäjä joutuvat Syyriassa aseellisen yhteenottoon, joko vahingossa tai tarkoituksellisesti. Se pitäisi välttää."

Iltalehti epäilee, ettei presidentti Putin uskalla lähettää ainakaan isoja maajoukkoja Syyriaan.

"Sotilaiden äidit olivat vahva voima Afganistanin sodassa 1980-luvulla – vaikuttaen Neuvostoliiton kaatumiseen."

"Putin lienee laukaissut Syyriaan poliittisen monikärkiohjuksen. Hän osoittaa johtavansa suurvaltaa. Pääsy Välimerelle on 'kolmannen Rooman' ikivanha tavoite. Putin kääntää myös huomion pois Ukrainasta ja ehkä avaa tien 'uudelle Jaltalle' eli etupiirijaolle. Tällöin kai Krim 'unohdettaisiin' ja Novorossija saisi laajan autonomian."

"Syyrian sisällissota on valtava inhimillinen katastrofi, jonka ratkaiseminen on myös edellytys pakolaisvirtojen hallitsemiselle. Al-Assad on hirmuhallitsija, mutta samalla poliittinen realiteetti ainakin niin kauan, kun Venäjä ja Iran häntä tukevat."

"Ainakin Angela Merkel onkin jo väläyttänyt al-Assadin 'tunnustamista'. Myöskään Saudi-Arabia ei sovella läntisiä arvoja, mutta öljyn takia se on Yhdysvaltain keskeinen liittolainen."

"Arvovallan varjelua tärkeämpää kärsiville ihmisille on verenvuodatuksen lopettaminen. Tällöin saatetaan tarvita niin kompromisseja kuin jopa etupiirejä. Kunkin kansan on itse parannettava valtiojärjestelmäänsä ja torjuttava etupiiriin joutuminen."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat