Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Avoin raja Ruotsiin on Suomelle elintärkeä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Perussuomalaisten käydessä sisäistä kiistelyä pakolaispolitiikasta kannattaa katsoa tarkemmin kannanottoa, josta kiistely alkoi. Puolueen kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen vaati viikonvaihteessa Suomen Ruotsin-vastaisen rajan sulkemista turvapaikanhakijoilta ehdoksi perussuomalaisten jatkolle hallituksessa.

Ehdotus on kansainvälisten ihmisoikeus- ja pakolaissopimusten vastainen. Lisäksi se on piittaamaton avoimien rajojen merkityksestä Suomelle.

Rajatarkastukset loppuivat Suomen ja muiden Pohjoismaiden välillä vuonna 1954. Suomen sodanjälkeinen kytkeytyminen muuhun Eurooppaan vauhdittui.

Schengen-sopimusta vapaasta liikkumisesta Euroopassa alettiin soveltaa Pohjoismaissa vasta vuonna 2001.

Nyt Ruotsi on Suomen ulkomaankaupassa toisena heti Saksan jälkeen. Viennin arvo on noin 160 miljoonaa euroa päivässä. Suomen ja Ruotsin rajan ylittää tullitilastojen mukaan jopa kolme miljoonaa ihmistä kuukaudessa. Suomi ja Ruotsi lisäävät puolustusyhteistyötä.

Raja on avoin molempiin suuntiin, ja sen voi myös sulkea molempiin suuntiin. Sulkemisella uhkaaminen on vastuutonta, eivätkä sitä tee muut kuin Tynkkynen kannattajineen sekä jotkut pakolaisvastaiset mielenosoittajat. Muut tekevät yhteistyötä myös pakolaiskriisissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat