Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finnairin iloa varjostaa huoli

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskiviikko oli Finnairille suuri päivä. Yhtiön jätti-investoinnin, uuden Airbus 350 -laivueen ensimmäinen kone saapui Helsinki-Vantaan lentokentälle. Kaikkiaan Finnair saa käyttöönsä yksitoista uutta konetta.

Odotukset uusien koneiden suhteen ovat suuret. Ne käyttävät 25–30 prosenttia vähemmän polttoainetta kuin niillä korvattavat Airbus A340 -koneet.

Muutenkin Finnairin tulevaisuus näyttää valoisammalta kuin pitkään aikaan. Yhtiö pääsi viime vuonna kovan väännön jälkeen sopuun henkilöstön etujen ja palkkojen heikennyksistä, mikä keventää yhtiön kulurakennetta. Myös polttoaineiden hinnat ovat laskeneet. Finnair kertoi kesällä palkkaavansa tuhat uutta työntekijää seuraavien viiden vuoden aikana.

Silti pidemmällä aikavälillä Finnairin asema on kaikkea muuta kuin turvattu.

Lentoliikenteen iso trendi on nähtävissä Yhdysvalloissa, jossa neljä suurta lentoyhtiötä hallitsee valtaosaa sisäisestä liikenteestä. Eurooppa seuraa todennäköisesti perässä, joten tiedossa on paljon lentoyhtiöiden yhdistymisiä.

Finnairissa onkin syvä huoli siitä, että se jää yhdistymiskehityksessä jalkoihin.

Valtio omistaa Finnairista 55,8 prosenttia, eikä sillä ole valtuuksia laskea omistusta alle puoleen. Hallitus voi hyvinkin hakea eduskunnalta lähiaikoina valtuuksia omistusosuuden laskemiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat