Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunkipyörät tulevat taas

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin kaupunki palaa yleisesti lainattaviin kaupunkipyöriin ensi keväänä. Kaupunkilaiset pääsevät kokeilemaan ehdolla olevia pyörämalleja tänään perjantaina keskustan Narinkkatorilla.

Asialla on HKL, koska pyöristä aiotaan tehdä osa julkista liikennettä niille kaupunkilaisille, jotka tulevat julkisilla välineillä keskustaan ja tarvitsevat pyörää liikkumiseen keskustassa. Toki myös turistit voivat vuokrata pyöriä.

Edellisellä kerralla joitakin vuosia sitten kaupunkipyörille kävi kaltoin. Niitä varastettiin tai kauniimmin sanottuna otettiin omaan käyttöön. Pyöriä rikottiin, ja moni niistä löytyi meren pohjasta ja metsistä. Pyörille kävi kuten yhteiselle omaisuudelle tapaa käydä: kun tavara on yhteistä, sitä ei ikään kuin omista kukaan, jolloin moni ajattelee, että tavaralle voi tehdä mitä huvittaa.

Tällä kertaa ilkivalta ja varkaudet pyritään välttämään. Saadakseen pyörän käyttöönsä joutuu tunnistautumaan esimerkiksi matkakortilla. Järjestelmään on otettu mallia maailmalta.

Kaupunkipyörät toimivat vähän samalla periaatteella kuin yhteiskäyttöautot tai työkalujen vuokraamot: omaa pääomaa ei tarvitse sitoa tavaraan, jota käyttää harvoin. Riittää, että auto, pyörä tai työkalu on käytettävissä silloin, kun sitä tarvitsee.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat