Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Risteilyohjus on näytösase

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Risteilyohjusten vaarallisuutta ei kannata väheksyä. Yhdysvaltain ja Venäjän pitkän kantaman risteilyohjukset voi varustaa ydinkärjillä ja ohjata tutkakentän alapuolella maaleihin tuhansien kilometrien päässä.

Yhdysvaltain viime vuosikymmenien kriiseissä käyttämien, tavanomaisilla kärjillä varustettujen risteilyohjusten merkitys on kuitenkin ollut enemmän poliittinen kuin sotilaallinen, ja sama pätee myös Venäjän Syyriaan keskiviikkona ampumiin risteilyohjuksiin.

Venäjällä oli ainakin kolme sen kannalta houkuttelevaa syytä laukaista risteilyohjuksia Kaspianmereltä 1 500 kilometrin päässä Syyriassa sijaitseviin maaleihin. Venäjä kokeili uusia Kalibr-ohjuksiaan taistelutilanteessa, joka on eri asia kuin testitilanne, arvioi Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen tutkija Petteri Lalu torstaina järjestetyssä seminaarissa.

Lisäksi tarkoilla ohjuksilla on merkitystä myös kiinteiden maalien, kuten pienten komentokeskusten, tuhoamisessa, mikäli ohjukset osuvat maaleihin eivätkä syöksy maahan matkan varrella, kuten Yhdysvaltain mukaan kävi neljälle Venäjän ampumasta 26 ohjuksesta.

Ehkä tärkeintä on se, että ohjusten laukaisemisesta saa komeaa kuvaa, varsinkin jos laukaisu tehdään yöllä. Kuvilla osoitetaan voimaa ja haetaan tukea käynnistyneelle sotilasoperaatiolle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat