Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalainen ei hallitse raivoaan liikenteessäkään

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilkka pohdiskelee yleistyneen sosiaalisessa mediassa raivoamisen ja liikennekäyttäytymisen yhtäläisyyksiä.

"Raivo ilmenee ylinopeutena, päättöminä ohituksina, kansainvälisinä käsimerkkeinä, tööttäämisenä tai puskuriin liimautumisensa, kertoo Lähitapiolan kysely, johon vastasi yli 1 200 suomalaista."

"Etenkin suojattomat jalankulkijat ja pyöräilijät kokevat olonsa teillä turvattomaksi. Autoilijan vauhti saattaa suojatien lähestyessä kiihtyä, ettei jalankulkija vaan yritä tielle."

"Liikenneraivon seuraukset ovat saaneet syksyllä paljon huomiota, kun seurauksena on ollut viattomien kuolemia tai vammautumisia."

"Yksi valitettava tapaus tuli perjantaina päätökseen, kun käräjäoikeus tuomitsi autoilijan 4,5 vuoden vankeuteen törkeästä kuolemantuottamuksesta. Silminnäkijöiden mukaan autoilija törmäsi pyöräilijään tahallaan ja pakeni sen jälkeen paikalta."

"Elämä voi muuttua hetkessä. Se muuttuu lopullisesti myös niillä, jotka selviävät kuolemaan johtaneesta kolarista elossa. Syyllisiksi tuomitut tuskin ovat aamulla suunnitelleet aiheuttavansa jonkun kuoleman ja joutuvansa edesvastuuseen äkkijarrutuksista, kiilaamisesta, ohituksista tai ylinopeudesta."

Savon Sanomat arvioi, että perussuomalaisten kannatuksen romahdus vaikeuttaa hallituksen työtä. Samaan aikaan myös keskustan sisällä kokeneet poliitikot ovat alkaneet epäillä sanelulinjan toimivuutta.

"Keskustan kokeneimmat poliitikot ovat jo ilmaisseet huolensa julkisesti. Seppo Kääriäinen muistutti eduskuntakeskustelussa, että kykyä sopimiseen ei saa menettää. Muussa tapauksessa perii hukka. Mauri Pekkarinen arveli torstai-iltana Ylen A-studiossa, että hallitus ei enää pitkään voi jatkaa poukkoilulta vaikuttavaa päätöksentekoaan."

"Juha Sipilän hallituksen vaikeimmat päätökset ovat syksyn turbulenssista huolimatta vasta tulossa. Lokakuun aikana hallituksen on määrä päättää muun muassa sote-palvelut jatkossa harteilleen ottavista itsehallintoalueista. Keskustaväki maakunnissa ei katso hyvällä, jos nykyisiä maakuntia joudutaan panemaan yhteen."

"Sdp:n kannatuksen voimakas kasvu saattaa politisoida työmarkkinajärjestöjen käymät neuvottelut hallituksen pakkolakeja korvaavista toimista."

"Jos neuvotteluissa ei päästä tulokseen, hallitus ei voi peräytyä, vaan sen on toteutettava tiedonantona eduskunnalle esittämänsä suunnitelmat. Se voi edelleen viedä erityisesti keskustan ja perussuomalaisten kannatusta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat